Fædrelandsvennen

Svar til Sollie

- INGAR EVJE Mandal, ledsager på Vestbredde­n våren 2014

I Fædrelands­vennen 20. februar kommentere­r Arne Sollie mitt svar til Gabriel Edland. Sollies påstander krever tilsvar.

●● - Jeg påsto at alle israelske statsminis­tere har motarbeide­t to-statsløsni­ngen, dokumenter­te det ved å vise til den sionistisk­e planen som ble utarbeidet i Basel i 1897. Den omfatter jødisk kontroll med hele Palestina. Israel har utarbeidet mange planer: Allon, Drobles, Barak, Olmert, Sharon, Netanyahu....

Alle bygger på den opprinneli­ge sionist-planen, kun med små modifikasj­oner. Og verst: Oslo-avtalen er nesten en blåkopi. Sollie påstår at dette ikke er sant. Uten dokumentas­jon! Kan Sollie forklare hvorfor alle statsminis­tere i Israel har bygget ut bosettinge­r på Vestbredde­n, i tråd med sionistpla­nene, dersom de ønsker en to-statsløsni­ng? Sollie sier det er palestiner­ne som ikke vil. Uten dokumentas­jon. Men Sollie vet vel at palestiner­ne har anerkjent Israel som stat? Det er en del av Oslo-avtalen. At Nasser ønsket Israel vekk fra kartet er irrelevant.

- Israel og Egypt har en fredsavtal­e.

Sollies påstand om plassering av rakettutsk­ytningsram­per på skoler i Gaza, er feil. De brukte en eller to nedlagte skoler som ammunisjon­slagre. Det er noe annet. At Israel bombet skoler hvor sivile hadde samlet seg, fordi de trodde de var trygge der, burde bekymre Sollie mer. Hamas har hatt flere våpenhvile­avtaler med Israel. Israel har brudt dem en rekke ganger uten av Hamas har svart. Gazakrigen 2014 startet ikke med raketter fra Gaza - den ble provosert fram av Israel i nattlige raid i landsbyer på Vestbredde­n, Hamas-tilhengere som var løslatt i bytte med den israelske soldaten Gilead Shalit, ble fengslet.

Dersom Sollies punkt om palestinsk­e lærebøker dreier seg om noe som ble presentert av ICEJ (Int. Kr. Ambassade i Jerusalem), så kommer det fra israeleren Arnon Gross, som gransker palestinsk­e lærebøker. Disse bøkene brukes kun i de Fn-drevne skolene i flyktningl­eirene. Ikke i hele Palestina. En kommentar i Ynetnews tyder på det dreier seg om historiebø­ker. Dersom kartet viser Palestina før opprettels­en av Israel, så er det jo helt korrekt. Er Sollie blitt lurt av israelsk propaganda – igjen? 750 tusen palestiner­e ble jaget fra sine hjem i 1948, 400 landsbyer jevnet med jorden, 250 tusen er fordrevet fra Jordandale­n siden 1967. Det burde oppta Sollie mer.

Det finnes jøder som vil sprenge Al-aqsa moskeen og bygge nytt tempel. Det finnes bosettere som vil fordrive alle palestiner­e fra hele det gamle Palestina. Klart det bekymrer palestiner­ne.

De Torah-tro jødene er imot okkupasjon­en og undertrykk­elsen. Fordi Israels behandling av den innfødte befolkning­en er uforenlig med fredsfyrst­ens budskap.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway