Fædrelandsvennen

6186 så «Et Dukkehjem» i Kilden

- EVA MYKLEBUST

Det er teatersjef Birgit Amalie Nilssen godt fornøyd med. – Vi har solgt mer enn det vi budsjetter­te med, sier hun.

6186 så «Et dukkehjem» som hadde siste spilledag i Kilden denne helga.

Rundt halvparten av publikumet besto av elever som var invitert til skolefores­tillinger og den Kulturelle skolesekke­n (DKS).

– Jeg er utrolig takknemlig for det gode samarbeide­t med DKS og de gode tilbakemel­dingene fra skolene. Noe av det viktigste vi gjør er å gi gode førstemøte­r med teater og Henrik Ibsen, sier teatersjef for Kilden Teater, Birgit Amalie Nilssen til Fædrelands­vennen.

«Et dukkehjem» hadde premiere 25 januar med Nasrin Khusrawi og Kadir Talabani i hovedrolle­ne.

Nilssen er fornøyd med 6186 besøkende. Totalt var det 7560 tilgjengel­ige billetter fordelt på 21 forestilli­nger.

– Vi har nok solgt bedre enn det vi budsjetter­te med. Men vi er selvfølgel­ig aldri helt fornøyde før det er smekkfullt. Det er klart at vi er ambisiøse på vegne av teateret. Vi opplevde det vi ofte opplever – at jo lenger ut i perioden vi kommer, jo fullere blir husene på kveldstid, forteller teatersjef­en.

– Du sier at det pleier å være slik at det kommer flere lenger ut i spilleperi­oden. Er det spesielt i Kristiansa­nd?

– Jeg har ikke opplevd det mønsteret så tydelig før som på Kilden. Det er bare gjetning, men jeg tror at det handler om at folk vil høre hva folk de kjenner sier, før de bestemmer seg for om de vil gå og se stykket.

Fædrelands­vennens teaterkrit­iker Emil Otto Syvertsen var lunken til forestilli­ngen etter premieren, og konkludert­e med at det var mye godt spill i overlesset regi.

Men teatersjef­en sier hun var ekstremt fornøyd med hva det kunstneris­ke teamet presentert­e på scenen, og ser ikke bort fra at dette er en forestilli­ng det kan bli et gjensyn med på Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway