Fædrelandsvennen

Rørende om far og sønn

- CATHRINE SORDAL

DRAMA «Hjertestar­t»

Norge 2017 9 år Regissør og manusforfa­tter Arild Andresen fra Kristiansa­nd, er tilbake med en ny, sterk film. Han har tidligere levert filmer som «Kompani Orheim», «Keeper’n til Liverpool» og den Emmy-nominerte serien «Gutta boys», som alle er historier fortalt gjennom barneøyne. I «Hjertestar­t» handler det også om barn, men fra et mer voksent perspektiv.

Kjetil (Kristoffer Joner) og kona Camilla (Ellen Dorrit Petersen) adopterte Daniel (Kristoffer Bech) fra Colombia, og for en bitte liten stund var lykken komplett. Men så dør Camilla i en ulykke, og den lille familien faller helt fra hverandre. Kjetil sli- ter med å forholde seg til den lille gutten, og tenker mye på at Daniel ville hatt det mye bedre et annet sted. Han tar derfor med seg den seks år gamle adoptivsøn­nen tilbake til Colombia, for å spore opp hans biologiske mor.

Filmen forteller en sterk historie om kjærlighet, sorg, savn og familie. Gjennom Kjetil stilles mange interessan­te spørsmål, som om det er lettere for kvinner å skape bånd til et barn som ikke er deres biologisk, og hva som egentlig skaper en familie. Filmen peker også på interessan­te aspekter rundt adopsjon. Men først og fremst er det en sterk, rørende og godt fortalt historie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway