Fædrelandsvennen

Svingende Oscar-favoritt

- CATHRINE SORDAL

DRAMA/KOMEDIE/MUSIKAL/ROMANTIKK «La La Land»

USA 2016 Tillatt for alle

Når en film har vunnet sju Golden Globes og er nominert til 14 Oscar-priser, blir forventnin­gene skyhøye. Stort sett lever «La La Land» opp til forventnin­gene. Filmen er en hyllest til gamle Hollywood-filmer, og skuespille­rne måtte også forberede seg som de gjorde da. Det var danse- og musikkunde­rvisning i flere måneder, og ja, det er Ryan Gosling som spiller i alle pianoscene­ne. Siden regissøren ville ha alt i en takning, kunne de ikke trikse det til.

Sebastian (Ryan Gosling) har én eneste misjon – å redde jazzmusikk­en fra å dø ut. Mias (Emma Stone) største drøm er å bli skuespille­r, men etter seks år med avslag begynner hun å miste motet.

Sebastian på sin side sliter med å holde på drømmen om å starte en egen jazzklubb, da han får fast spillejobb for et kjent band. Drømmene som en gang trakk dem mot hverandre, truer plutselig med å skille dem.

Selv om koloritten, stemningen og mye av innholdet er «gam- le» Hollywood, har manusforfa­tter og regissør Damien Chazelle («Whiplash») absolutt klart å gjøre den aktuell i dag også. Kjernehist­orien handler om å følge sine drømmer, og hvor høy pris man av og til må betale for å nå dem. En vakker, underholde­nde, og til tider rørende film, og er du fan av musikaler vil den falle ekstra godt i smak.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway