Fædrelandsvennen

En pristilleg­g

- TEKST: TOR MJAALAND

med navigasjon og et godt ryggekamer­a.

Alternativ til bensinmoto­ren er en to liters dieselmoto­r med 150 hk. Mens de fleste gikk for diesel for kort tid siden, er det nesten utelukkend­e bensinmoto­ren folk velger i dag. Både fordi denne fungerer godt og passer bilen, og selvsagt også fordi de politiske signalene er helt annerledes i dag enn for få år siden.

trinnløst automatgir Subarus trinnløse automatgir kalt CVT, er standard på bilen. Det er samme type girkasse som Toyota leverer. Noen har klaget over at disse girkassene kan være litt masete - med mye lyd og lite action. Men ikke her. Denne fungerer enkelt og greit som en helt vanlig automatgir­kasse.

Og selv om vi prøvde bilen noen dager etter vinterens hittil eneste snøfall på Sørlandet, fant vi veier der firehjulsd­riften til Subaru fikk prøvd seg. Hos Subaru er det firehjulsd­rift for alle penga, det vil si kontinuerl­ig drift på alle fire hjulene i motsetning til mange andre med firehjulsd­rift der denne koples inn og ut etter behov. Subaru har fått skryt i årevis for sin firehjulsd­rift. Også fra konkurrent­er. Noe mer er det egentlig ikke å si om den saken.

Konklusjon: Når regjeringe­n endrer handlingsr­egelen og strammer inn på oljepengeb­ruken, er det kanskje et signal også til bilkjøpern­e om at det går an å bruke fornuft når ny bil skal kjøpes. Da skal du vite at du får mye bil for pengene om du velger en Subaru Outback.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Et godt ryggekamer­a hører med.
FOTO: TOR MJAALAND Et godt ryggekamer­a hører med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway