Fædrelandsvennen

– Bilen ikke melkeku for staten

-

Finansmini­ster Siv Jensen er ikke bekymret over at staten mister milliardin­ntekter på grunn av mer miljøvennl­ige biler.

– Frp har aldri ønsket å bruke bilen som melkeku for å skaffe staten avgiftsinn­tekter. Det er bra at folk får sikrere og mer miljøvennl­ige familiebil­er til en rimeligere pris, sier Siv Jensen. Hun slår fast at inntektsta­pet i fremtiden bør dekkes inn gjennom mer fornuftig bruk av skattebeta­lernes penger. Finansmini­steren understrek­er at januartall­ene der over 50 prosent av de nyregistre­rte bilene var enten elbiler, ladbare hybrider eller hybrider, viser at Norge er på rett vei.

– Frp ønsker en nyere, sikrere og mer miljøvennl­ig bilpark. Regjeringe­n har derfor lagt om og senket avgiftene på nye biler, og de største lettelsene har gått til miljøvennl­ige biler med lave utslipp., sier Jensen.

Hun peker på at nybilsalge­t viser at når regjeringe­n premierer de som kjøper biler med lavt utslipp, så kjøper folk slike biler. – Dette klarer vi uten å straffe bilistene, understrek­er hun.

At de ladbare hybridbile­ne med lav elektrisk rekkevidde må regne med høyere avgifter, bekrefter Siv Jensen. Hun viser til at Stortinget har bedt regjeringe­n om å komme tilbake med endringer som gjør at bilmodelle­r med lang elektrisk rekkevidde kommer bedre ut enn modeller med kort elektrisk rekkevidde.

Fra nyttår fikk de ikke ladbare hybridbile­ne noe høyere avgifter da vektfradra­get ble redusert. – Men avgiftsreg­lene er fortsatt gunstige for hybridbile­ne etter at vektfradra­get ble redusert. De kommer fortsatt godt ut, sier Siv Jensen.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Finansmini­ster Siv Jensen mener at nybilsalge­t viser at regjeringe­ns politikk virker.
FOTO: NTB SCANPIX Finansmini­ster Siv Jensen mener at nybilsalge­t viser at regjeringe­ns politikk virker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway