Fædrelandsvennen

Avsporinge­r

-

om en løsning hvor to parter har strukket seg litt. På hvilken måte har dere strukket dere?

– Vi har ikke strukket oss i den forstand. I stedet for «kompromiss» er det riktigere å si at vi – for å bevare samarbeide­t – er blitt enige om ikke å benytte forkynnere som står for det nye ekteskapss­ynet, sier styreleder i nettverket, Terje Govertsen. Til daglig er han pastor i Betania, Kristiansa­nd, som tilhører De Frie Evangelisk­e Forsamling­er.

Også «Sammen for byen» skriver om Cape Town-erklæringe­n som vesentlig i det som binder «den verdensvid­e kirke sammen».

– Cape Town-erklæringe­n omtaler all seksuell intimitet utenfor rammen av ekteskapet mellom én mann og én kvinne som «avsporet seksualite­t». Deler du selv denne holdningen?

– Jeg føler at du avsporer det hele nå. Når vi viser til Cape Town-erklæringe­n, er det nettopp fordi den slår fast at ekteskapet består av én mann og én kvinne. Det du henviser til er ikke relevant i denne sammenheng­en, så derfor ønsker jeg ikke å svare på om jeg deler den holdningen, sier Govertsen.

Med seg i styret har han Øyvind Valvik, Filadelfia, Rune Tobiassen, Frikirken, Erik Albert, Norkirken, Oddvin Larsen, Misjonskir­ken, Truls Berntsen, tidligere Den Norske Kirke og Susanne Aanensen, «A Jesus word».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway