Fædrelandsvennen

– Må være glade for at det skjedde på dagtid

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no -

Årsaken til bilbrannen i garasjeanl­egget på Vikeland i Vennesla er ennå ikke klarlagt.

– Vi har ikke mistanke om at brannen er påtent, opplyser John Tomas Homme, lensmann ved Vennesla og Iveland lensmannsk­ontor.

Ved 13-tiden tirsdag brøt det ut brann i et garasjeanl­egg knyttet til bygningen hvor Coop Extra på Vikeland i Vennesla ligger. I det samme bygget, som ble evakuert, er det flere leilighete­r.

Ingen ble skadet som følge av hendelsen.

FIRE BILER TOK FYR

Tirsdag ble det opplyst at det var full fyr i to biler i garasjekje­lleren. Det viste seg imidlertid at fire biler var i brann.

– Fire biler ble hardt rammet av brannen. De er mer eller mindre utbrente, forteller Hans Arne Madsen, vakthavend­e brannsjef ved KBR Vennesla.

– Hvor spesiell er denne brannen?

– Vi har ganske mange tilløp til branner i biler i løpet av et år. Men det at flere biler som står parkert i en par- keringskje­ller brenner, det er mer uvanlig.

Brannvesen­et sendte inn røykdykker­e i garasjeanl­egget og fikk raskt kontroll over brannen, som skapte kraftig røykutvikl­ing. Brannen ble slukket ved hjelp av vann.

KRIMTEKNIK­ERE På STEDET

Krimteknik­ere har nå undersøkt åstedet. En av bilene som brant er tatt med for videre undersøkel­ser.

– Arnestedet er muligens knyttet til denne bilen. Men årsaken til brannen er ikke fastslått ennå. Det er vanskelig å si om selve bilen har begynt å brenne – eller om det eksempelvi­s kan være elektriske ting i bilen som har tatt fyr, sier Homme, som understrek­er at det dreier seg om en helt vanlig bil som har tatt fyr – ikke en elbil.

– KUNNE SPREDD SEG

– Hva tenker politiet om saken?

– Brann i en parkerings­kjeller kan få store konsekvens­er. I dette tilfellet kunne den jo spredd seg videre. Vi må være glade for at dette skjedde på dagtid, og ikke midt på natta, poengterer Homme.

 ?? FOTO: KBR VENNESLA ?? Fire biler var i full fyr under brannen i garasjeanl­egget på Vikeland i Vennesla tirsdag.
FOTO: KBR VENNESLA Fire biler var i full fyr under brannen i garasjeanl­egget på Vikeland i Vennesla tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway