Fædrelandsvennen

Åtte år og racer på snøscooter

Ingrid Homme (8) freser rundt på miniscoote­ren. Bak henger søstera Sina (5) og Marie Moseid (15) – når de ikke ramler av da!

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Hun får ikke lov å kjøre utenfor vår synsvidde, vi setter tryggheten først. Men det er jo moro, sier pappa Kristen Homme mellom vindkasten­e i Evardalen, vest for Brokke.

Fordelen er også at han slipper å dra rundt på akebrett og høre på mas om «orker ikke gå». Den lille scooteren ordner opp i sånt.

Det blåste stiv kuling i Evardalen tirsdag. Det er normalt.

Men i bekkene klukket det, på vannene var det slush-føre og steinene stakk opp av snøen. Det er helt unormalt i 830 meters høyde i februar.

– Jeg kan aldri huske så lite snø, og vi har hatt hytta siden jeg var liten. Den er mine foreldres. Vanligvis renner vi kjelke ned fra verandaen. I år er det helt bart, forteller Ragnhild Reber Homme.

Familien fra Kvarstein i Vennesla koste seg ute i vinden fra fredag til tirsdag. Da var det hyttebytte med noen andre i familien. Det ble en del innetid også. Pappa Kristen forteller at barne-tvtitting nesten gjorde kål på all strømmen i batteriene fra solcellepa­nelet.

– Vi har hatt det helt topp, men ingen lange skiturer. For mye vind til det. Det har blitt mye akebrett og renning, sier pappa Kristen Homme.

I år har han endelig fått løyve. Dermed sviver scooteren mer enn vanlig. Det er utrolig hvor mye som er nyttig nyttekjøri­ng ...

Vi gikk bøyd innover Evardalen i motvind og snøkav. Svært få var ute og gikk tirsdag. Løypekjøre­r Jan Asbjørn Uppstad forteller at ute i terrenget er det krevende å lage løype, men langs veiene går det greit.

Heller ikke han kan huske så lite snø i februar.

Plutselig kan det komme metervis i fjellet. Men fortsetter det med varmegrade­r som nå, vil påska passe bedre til blåbærtur enn skitur.

 ?? ALLE FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Ingrid Homme (8) i fin fart med skikjelken bak. Enda litt lenger bak har Sina Homme og Marie Moseid ramlet av i den sterke vinden.
ALLE FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Ingrid Homme (8) i fin fart med skikjelken bak. Enda litt lenger bak har Sina Homme og Marie Moseid ramlet av i den sterke vinden.
 ?? TEKST: ?? Ragnhild Reber Homme og Kristen Homme ved hennes familiehyt­te i Evardalen. Se hvor lite snø det er.
TEKST: Ragnhild Reber Homme og Kristen Homme ved hennes familiehyt­te i Evardalen. Se hvor lite snø det er.
 ??  ?? Tre som gleder seg til å komme seg ut og kjøre kjelke og scooter. Fra venstre: Ingrid Homme (8), Marie Moseid (15) og Sina Moseid (5).
Tre som gleder seg til å komme seg ut og kjøre kjelke og scooter. Fra venstre: Ingrid Homme (8), Marie Moseid (15) og Sina Moseid (5).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway