Fædrelandsvennen

Vant, men risikerer å betale erstatning

- KJETIL REITE

Kommunen gav et oppdrag på Odderøya til Origo Solutions. De ombestemte seg etter en klage og gav det til konkurrent­en. Det har det blitt trøbbel av.

Nå har Klageorgan­et for offentlige anskaffels­er (Kofa) slått fast at kommunen hadde anledning til å omgjøre sin beslutning og i stedet gi oppdraget til et annet firma.

Men likevel kan det komme et krav om erstatning på grunn av kostnadene Origo har hatt i prosessen.

– Vi har mottatt Klagenemnd­as avgjørelse og vil nå vurdere deres begrunnels­e før vi bestemmer oss for om vi eventuelt vil gå videre med saken, sier Tor Hellestøl, konserndir­ektør i Align.

De fusjonerte med Origo Solutions i år.

Saken det har vært strid om, startet med et oppdrag til 16 millioner på renseanleg­get på Odderøya. Etter en anbudsrund­e, gikk oppdraget til Origo Solutions

Men etter at tildelinge­n var gjennomfør­t, klagde konkurrent­en Tratec Norcon i Vennesla. De mente kontrakten var tildelt på feil grunnlag og at Origo Solutions ikke oppfylte kravene kommunen hadde stilt.

Etter en ny vurdering, gav kommunen Tratec rett. Dermed fikk Tratec kontrakten i stedet for Origo.

Det var denne avgjørelse­n Origo klaget inn til Kofa. Nå har Kofa slått fast at kommunen hadde anledning til å avvise leverandør­en Origo. Men Origo har likevel hatt utgifter til anbudet de gav og kan ha krav på erstatning.

Kommunen har nemlig utlyst en konkurrans­e som var feil, mens Origo har brukt penger på å utforme et tilbud.

– Det viktige for oss er at Kofa har slått fast at det var korrekt å diske de som var nummer en. Men vi har gjort en feil i kvalifiser­ingen, sier Terje Lilletvedt, leder i ingeniørve­senet.

 ?? ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Leveransen til renseanleg­get på Odderøya var på rundt 16 millioner.
ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Leveransen til renseanleg­get på Odderøya var på rundt 16 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway