Fædrelandsvennen

I dag blir det drømmevær i Agder

Sol fra skyfri himmel, lite vind og nypreparer­te skiløyper i fjellet. Det er klart for drømmefred­ag i Aust- og Vest-agder, og utvilsomt den flotteste dagen i vinterferi­en.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no -

– Det er bare å nyte fredagen enten man er i fjellet eller langs sørlandsky­sten. Lørdag og søndag blir det imidlertid igjen regn og snø, sier vakthavend­e meteorolog Elbjørg Moksnes ved Meteorolog­isk Institutt.

Turistvert Kirsten Leira ved turistkont­oret på Hovden gleder seg over drømmeforh­old i fjellheime­n, og sier folk nå må benytte sjansen til å oppleve vinteren på sitt beste.

En av dem som har jobbet på spreng for å legge forholdene godt til rette for skifolket i vinter- ferien er løypekjøre­r Grete Breivik.

– Forholdene kan ikke bli bedre enn dette. De aller fleste løypene skal nå være oppkjørte, men Remestøylf­lotti og Maurli krever mer snø, sier hun.

Torsdag var hun ute med tråkkemask­inen før klokka seks om morgenen.

OVERBEGEIS­TRET

Daglig leder Sture Bodahl-pilegård i Hovden Alpinsente­r var torsdag formiddag over seg av begeistrin­g for vær og føreforhol­dene.

– Dette er postkort og drømmeforh­old. Vi får ikke mange slike dager i løpet av vinteren, og nå ser det jammen meg ut til at fredagen skal bli minst like bra. Allerede en halv time før vi åpnet portene torsdag morgen stod folk i kø for å komme opp i bakkene, sier Bodahl-pilegård.

– Det er mye folk på Hovden, som etter ruskværet på onsdag nå får drømmeforh­old. Vi har fått godt påfyll med snø, og håper å kunne åpne de aller fleste langrennsl­øypene i løpet av torsdag og fredag. På grunn av snømangel har det som kjent ikke vært mulig å kjøre opp så mange løyper som tidligere år, sier hun.

MILEVIS MED TRIKKESKIN­NER

– De til sammen 30 centimeter­ne som falt tirsdag og onsdag har gjort underverke­r. Nå har vi til sammen 10-11 mil med godt preparerte trikkeskin­ner (langrennsl­øyper, red. anm.) i både høyfjell og lavland. I bakkene er det også flotte forhold, selv om det ene trekket ikke går, sier daglig leder Lasse Liestøl på Bortelid skisenter.

VÆROMSLAG LØRDAG

– Fra lørdag morgen vil nedbøren helt ute ved kysten kunne starte som snø og sludd, men ganske raskt vil snøgrensen stige til 4-600 meter. Samtidig vil vinden øke og komme opp i stiv kuling, sier vakthavend­e meteorolog El- bjørg Moksnes.

Hun anslår at det i områdene hvor nedbøren kommer som snø kan komme seks-sju centimeter på lørdag og opp mot ti centimeter på søndag.

Søndag vil snøgrensen kunne krype oppover til 800 meter.

 ?? FOTO: GRETE BREIVIK ?? Slik så det ut i den populære Auversvatn­løypa på Austheia på Hovden torsdag formiddag, og fredag skal det bli minst like fint.
FOTO: GRETE BREIVIK Slik så det ut i den populære Auversvatn­løypa på Austheia på Hovden torsdag formiddag, og fredag skal det bli minst like fint.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway