Fædrelandsvennen

Honningbar­na topper Måkeskrik

– Det er søren meg på tide, sier Edvard Valberg.

- KRISTIAN HOLE

– Vi har hatt lyst å spille på Måkeskrik siden 2012, men timeplanen og logistikke­n har ikke gått opp før nå, sier Edvard Valberg, vokalist i Honningbar­na.

Pønkgruppa skal avslutte lørdagspro­grammet under årets festival. Andre offentligg­jorte artister så langt er Black Debbath og De Marvells.

– TYLER EN DRITTSEKK

Forrige gangen Honningbar­na spilte i Bendiksbuk­ta var under Odderøya Live i 2014. Da varmet de opp for selveste Aerosmith.

– Det var en rar opplevelse å varme opp for Aerosmith. Det å se Steven Tyler synge «Dream On» mens han sto på et hvitt flygel var helt surrealist­isk. For en rå type! Men vi fikk ikke lov til å komme backstage, siden han er en drittsekk. Men er det en fyr som klarer å bære drittsekk-imaget med stil så er det nettopp han, sier Valberg og ler.

– Til sommeren er det altså vår tur til å være usmakelige i Bendiksbuk­ta, legger han til.

– PERFEKTE FOR MÅKESKRIK

Festivalsj­ef for Måkeskrik, Cathrine Sørensen, sier at Honningbar­na passer perfekt inn i festivalen­s profil.

– De er jo blitt en veldig populær pønkgruppe, som får forespørsl­er fra flere festivaler. Derfor er det stas at vi endelig fikk Honningbar­na til vår festival. Jeg synes de er perfekt for Måkeskrik – siden de har den samme «Do it yourself»holdningen som vi har.

– Hvor mange artister skal dere ha på årets program?

– Det totale programmet kommer til å bestå av 10 artister, fordelt utover de to dagene. Før har vi hatt så mye som opp til 16 artister, men vi vil også gjøre rom for mingling og litt pauser imellom konsertene. Honningbar­na skal avslutte lørdagskve­lden, etter at blant andre Black Debbath har spilt. Det blir med andre ord en skikkelig rockepakke denne lørdagen.

Sørensen legger til at resten av artistene vil slippes utover våren.

 ?? ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Slik så det ut da Honningbar­na spilte på Skral i Grimstad i 2015. Til sommeren headliner sørlandsgr­uppa Måkeskrik i Bendiksbuk­ta.
ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Slik så det ut da Honningbar­na spilte på Skral i Grimstad i 2015. Til sommeren headliner sørlandsgr­uppa Måkeskrik i Bendiksbuk­ta.
 ?? ARKIVFOTO: EVA MYKLEBUST ?? Festivalsj­ef for Måkeskrik, Cathrine Sørensen.
ARKIVFOTO: EVA MYKLEBUST Festivalsj­ef for Måkeskrik, Cathrine Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway