Fædrelandsvennen

Problemer er over

- TEKST: PÅL W. JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

på det som har vært to fryktelige sesonger for Start i eliteserie­n.

Resultaten­e i 2015 felte Mons Ivar Mjelde. Steinar Pedersen fikk en minst like tøff sesong i 2016, og rykket ned med kun 16 poeng.

– Det er klart økonomien har gjort oss sårbare, sier Pedersen.

– Hva tenker du om at dere kunne tatt større risiko i fjor og at du kunne hatt et bedre mannskap å jobbe med?

– Jeg tenker at beslutning­ene som ble tatt er fornuftig. Jeg er jo glad i klubben jeg også, sier Steinar Pedersen og smiler før han utdyper:

– Det er jo litt tosidig. Jeg er jo opptatt av å vinne og har jo lyst til å få tilførsel av midler til å gjøre stallen så sterk som mulig, med unge gode spillere og tydelige enere. Samtidig kjenner vi klubbens historie. Nå skal vi bygge den sterk nok og stabil nok til at vi når målene om å være en toppklubb i Norge, sier Pedersen, som ikke bare må ha godkjennel­se fra Even Brandsdal når Start skal forsterke stallen.

UT AV RØD SONE

Etter at Start havnet i rød sone hos Norges Fotballfor­bund på grunn av dårlig økonomi har Start vært nødt til å søke forbundet om å handle spillere.

– Det har jo vært litt tungt det. Det er jo nesten som å være under administra­sjon, sier Brandsdal, som sier ordningen opphører når tilstanden til Start og andre toppklubbe­r presentere­s senere i år.

Da vil Start være i gul sone for andre året på rad.

– Start har jo helt klart hatt noen utfordring­er de siste årene, men vi opplever at de er på bedringens vei økonomisk. Nå har ikke vi fått de siste tallene av klubben, men om de melder at de har god kontroll er det helt sikkert rik- tig. De har gode verktøy for dette, sier Rune Nordhaug, lisensansv­arlig i Norges Fotballfor­bund.

Han bekrefter at Start ikke lenger trenger å få godkjent spillerove­rganger hos NFF dersom de fortsatt har kontroll på egen økonomi og kravet om positiv egenkapita­l i utgangen av mars.

– Og det er veldig bra, sier Nordhaug.

– Opplever du at Start tar mindre risiko nå?

– Det jeg kan si på generelt grunnlag er at det ikke er dumt å ta seg tid til å bygge klubb, det har vi gode eksempler på i Norge nå. Det har vært en bedring i Norge de siste årene, og vi opplever at klubbene bruker bedre tid til å bygge seg opp og tar mindre risiko, sier Nordhaug.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Sportslig ble 2016 et tøft år for Steinar Pedersen i hans første sesong som hovedtrene­r i Start.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Sportslig ble 2016 et tøft år for Steinar Pedersen i hans første sesong som hovedtrene­r i Start.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway