Fædrelandsvennen

❞ Aldri hyggelig å fortelle spillere at de ikke får ny kontrakt.

Etter å ha hentet inn tre toppspille­re foran kommende sesong, må Vipers nå finne ut hvem som ikke får være med videre.

-

– Dette er en veldig sammensatt og vanskelig oppgave, innrømmer Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers, dagen etter at Vipers slo Storhamar 30–26 i Aquarama.

Per i dag er det 13 spillere som har kontrakt for neste sesong - inkludert de tre nyervervel­sene Katrine Lunde, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen samt Karoline Olsen, som er hentet over fra Vågs lag i 2. divisjon.

– Hvor stor tropp vi skal ha, kommer litt an på. Men vi skal ikke ha flere enn de 18 vi har i år, sier Langfeldt.

– VIKTIG MED LOKALE SPILLERE

Det betyr at det er maks fem plasser igjen. Klubben har lenge vært klare på at de ønsker å ha med seg Thorey Rosa Stefansdot­tir. Men hun har en kabal som må gå opp på hjemmebane før hun eventuelt signerer kontrakt.

I tillegg står Ulrika Olsson og Sanne Bak Pedersen foruten de lokale ungjentene Hanne Andve, Martine Rønning samt søstrene Elisabeth og Anne Charlotte Benestad, blant spillerne i årets stall, uten kontrakt.

– Vi er i dialog med alle sammen, men jeg vil ikke si noe mer enn det, sier Langfeldt, som også forteller at Camilla Feenstra og Lina Jensen er med i samme vurdering.

– Er det viktig for Vipers å ha med lokale spillere?

– Det er viktig. Vi har allerede hentet opp Karoline som er lokal. Vi vil gjerne ha med lokale, men de må være gode nok, sier Langfeldt. Han understrek­er også:

– Om ei lokal ungjente ikke får proffkontr­akt, vil hun likevel få et veldig godt treningsti­lbud gjennom samarbeids­avtalen mellom Vipers og Våg.

Men i kampen for å nå sin ambisiøse målsetting om å ta igjen Larvik, og nå mellomrund­en i Champions League i sesongen 2018/19, må klubben rydde i stallen for å ta neste steg.

Derfor lever flere av de nevnte spillerne farlig.

– Jeg føler meg ikke trygg på at jeg er ønsket med videre. At jeg ennå ikke har fått et kontraktsf­or-

 ?? FOTO: ERLING S. HÆGELAND ?? Sportslig leder Peder Langfeldt (t.h.) har en vanskelig oppgave i å finne ut hvilke spillere som skal være med, og hvilke som ikke skal være med i Vipers kommende sesong. Til venstre tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.
FOTO: ERLING S. HÆGELAND Sportslig leder Peder Langfeldt (t.h.) har en vanskelig oppgave i å finne ut hvilke spillere som skal være med, og hvilke som ikke skal være med i Vipers kommende sesong. Til venstre tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway