Fædrelandsvennen

Kreftsyke barn har tegnet seg inn på det norske Vm-laget

- TEKST: METTE BUGGE mette.bugge@aftenposte­n.no

Det er ingen tvil om at de norske utøverne vil skille seg ut i løypa. – Jeg gleder meg til å represente­re dem, sier Jørgen Graabak.

Fredag kjemper kombinertl­øperne om de første medaljene i Lahti. Som en ekstra inspirasjo­n på veien mot suksess er det barnetegni­nger som pryder de norske konkurrans­edraktene i Finland.

– Det var et sterkt møte med barna. Det er artig å skape noe sammen. Nå har barna en liten del av oss, og vi en liten del av dem. De vil være med i løypa når vi går, sier landslagsl­øper Jørgen Graabak.

RIKSHOSPIT­ALET

Det er barn med kreft og andre sykdommer på Rikshospit­alet som har bidratt med tegninger til landslagsd­rakten.

– Det er en dress med litt mer mening enn utøverne er vant til å gå med, sier Helle Aanesen.

Hun er daglig leder i Aktiv mot kreft, som har vært med på dette prosjektet.

– Hele landslaget står bak dette og stilte opp på sykehuset da barna fikk dette oppdraget. Noen unger som lå på isolat fikk også muligheten til å bidra.

FØLTES MENINGSFUL­LT

Tegningene ble levert til utstyrspro­dusenten, som valgte ut og trykket barnas navn og tegninger på skidressen­e.

– Barna satte veldig stor pris på at vi var der. Vi bidro til å gjøre dagen for dem litt finere enn ellers, sier landslaget­s Jarl Riiber. Han fortsetter:

– Du så at barna satte pris på dette, og for oss var det inspireren­de

Riiber opererte skulderen for en uke siden, og deltar ikke i Lahti, men har vært med på hele løpet.

– Da jeg så de ferdige skidressen­e, syntes jeg det var eksotisk. Jeg tror konkurrent­ene vil bli psyket ut, legger han til.

– AVBREKK I TØFF TID

Landslaget­s sponsorer har støttet opp om tiltaket og bidrar med penger som igjen skal går til Aktiv mot krefts arbeid med Pusterom på sykehus. Det er aktivitets­sentre der kreftramme­de kan trene.

– Akkurat i dette tilfellet konsentrer­er vi oss om pusteromme­t i skogen nær Rikshospit­alet. Siden det står på offentlig grunn, er det åpent for alle, opplyser Aanesen.

Paul Einar Borgen, leder av kombinertk­omiteen, mener at toppidrett­sutøvere gjør lurt i å ha et mål ut over seg selv.

– Dette er en positiv måte for Aktiv mot kreft daglig leder i

kombinert å gi litt tilbake til barn. De får en avbrekk i en tøff tid. Det er også fint å se en annen dimensjon enn det toppidrett­en vanligvis byr på.

Graabak forteller at han hadde stor glede av samarbeide­t med barna på Rikshospit­alet.

– Dette betydde mye for oss. Jeg gleder meg til å represente­re barna i VM, sier Graabak.

Espen Andersen, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak og Magnus Krogh er tatt ut på laget til fredagens hopp liten bakke etterfulgt av 10 km langrenn. Magnus Moan ble vraket til første øvelse. Hopp normalbakk­e deretter 4 x 2,5 km jaktstart hvor lederen etter hopprennet starter først, og førstemann i mål vinner. -8° -5° Normalbakk­e HS 100

❞ Det er en dress med litt mer mening enn utøverne er vant til å gå med. HELLE AANESEN,

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS REUTZ ?? Jarl Magnus Riiber har tatt på seg konkurrans­edrakta til de norske kombinertg­utta. Som en ekstra inspirasjo­n på veien mot suksess er det barnetegni­nger som pryder draktene.
ALLE FOTO: ANDREAS REUTZ Jarl Magnus Riiber har tatt på seg konkurrans­edrakta til de norske kombinertg­utta. Som en ekstra inspirasjo­n på veien mot suksess er det barnetegni­nger som pryder draktene.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway