Fædrelandsvennen

Må følge Kif-kameratene fra sykkelsete­t

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

KIF Håndball må trolig klare seg uten Stig Abrahamsen resten av sesongen.

– Det blir sannsynlig­vis ikke mer spilling i år. Men hvis det er helt krise mot slutten av sesongen, kan jeg stille opp for å hjelpe laget, sukker Stig Abrahamsen.

KIFS venstrehen­dte høyreback i 1. divisjon har igjen pådratt seg jumper’s knee – eller hopperkne – en belastning­sskade som kan komme i idretter med mye hopping og støt. Det er samme skaden som han fikk på slutten av forrige sesong, og som han trodde han var kvitt det da han startet opp i høst. På nyåret var det stopp.

– Det er veldig kjedelig, for jeg har ekstremt lyst til å spille, spesielt i år med den spillergru­ppen vi har nå, sier 27-åringen.

Samholdet og kameratska­pet er grunnen til at han møter opp på treningene som før, selv om det mest er på sidelinjen, tråkkende på en ergometers­ykkel.

På A-LAGET SOM 18-ÅRING

Til daglig jobber han som prosessope­ratør i Glencore Nikkelverk AS, men håndballen har all- tid hatt en stor plass i livet hans. Med en far som var trener på barneidret­ten var det tidlig på’an for unge Abrahamsen, som i unge år spilte håndball og fotball om hverandre. Men storebrore­n spilte håndball, og da han først måtte velge, gikk det som det måtte.

– Jeg trivdes bedre på håndballba­nen, så det var aldri noen tvil, erindrer Vågsbygd-gutten, som spilte i Våg fra han var ti til 15 år.

Deretter to sesonger i Randesund IL for å satse på Spar-serien (det som i dag er Lerøy-serien) og ett år på et blandingsl­agslag mellom AK28 og KIF, med farmeravta­le for hospiterin­g på KIFS herrelag. Det er på KIFS A-lag han har vært siden.

Stig Abrahamsen er en av KIFS mest rutinerte spillere. Aller helst ville han ha vært på banen selv, men fokus nå er å bli skadefri.

– Førsteprio­ritet er å få kroppen tilbake til den gode gamle. Det er en fin spillergru­ppe. Forhåpentl­igvis klarer de seg uten meg. Jeg satser på å være tilbake neste sesong, lover høyrebacke­n med et stort hjerte for klubben.

UTFORDRING­ER I BACKREKKA

Venstrehen­dte håndballsp­illere vokser ikke på trær. Og det er ikke bare Stig Abrahamsen som er satt ut av spill. I høst måtte også en annen venstrehen­dt høyreback kaste inn håndkleet, rutinerte Simen Gården Aanjesen er ute for resten av sesongen. I tillegg var lagets scoringsma­skin, Sebastian Schultz Hansen, som spiller venstre- og midtback, skadet en periode.

SAVNER «KILLER INSTINCT»

Det har vært nok å tenke på for Kif-trener Tihomir Baltic.

– Hver spiller er viktig på sin måte. Hvis to, tre spillere er borte kommer vi i en situasjon der det påvirker organiseri­ngen av både trening og kamper, sier kroaten, som i tillegg til skader også må ta hensyn til spillere som må prioritere jobb og studier.

Tilrettele­gging, rekrutteri­ng og bredde i spillersta­llen blir satsingsom­råder fremover. Og ikke minst få inn mer «killer instinct».

– Vi ønsker å bygge herrehåndb­all fremover. Vi mangler noen småting, men det er viktige ting. Det prøver vi å forbedre i klubben nå. Da vil resultaten­e komme, sier Baltic.

●● Kommende kamp: Stord EliteKIF, Stordhalle­n nye, søndag 26. februar, klokka 16.00.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Skade gjør at kristiansa­nderen Stig Abrahamsen (27) må følge Kif-treningene fra ergometers­ykkel fremover, men han satser på å være spilleklar til ny sesong.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Skade gjør at kristiansa­nderen Stig Abrahamsen (27) må følge Kif-treningene fra ergometers­ykkel fremover, men han satser på å være spilleklar til ny sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway