Fædrelandsvennen

Supertrave­rens revansjeop­pgjør

- RICHARD EKHAUGEN, for Sørlandets Travpark

Tekno Odin falt som stor favoritt på Forus forrige helg. I morgen jakter stjernehes­ten på revansje i storløpet Lars Laumbs løp på Bjerke Travbane.

Tekno Odin jaktet sin 11. strake seier og var storfavori­tt i V75 på Forus forrige helg. Supertrave­ren var imidlertid en skygge av seg selv og måtte ta til takke med sjetteplas­s.

– Tekno Odin var ikke på topp den dagen. Jeg hadde ikke merket noe i forkant av løpet som skulle tilsi en slik innsats, men merket at spensten i steget hans forsvant utover i løpet, forteller trener Øystein Tjomsland.

En av Norges dominerend­e travtrener­e de siste årene ser flere mulige forklaring­er på den skuffende innsatsen.

– Jeg har en mistanke om at han kan ha vært dehydrert. Det var veldig kaldt en stund, og det kan være en forklaring. I tillegg måtte han, på grunn av dårligere treningsfo­rhold da det kom mye snø, stå over en del trening de siste åtte-ni dagene før Forus-løpet. Det kan ha hatt en påvirkning på muskulatur­en hans, påpeker Tjomsland.

En tredje teori, og kanskje den kretsen rundt håper minst på før lørdagens stordyst på Bjerke Travbane, er at hesten rett og slett opplever en formsvikt.

– Det kan være så enkelt som at han har dalende form, han har lov til det. Jeg har imidlertid vært fornøyd med hesten i trening etter starten på Forus, understrek­er 45-åringen fra Søgne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway