Fædrelandsvennen

Starter jakten på ny rådmann

Ordfører Harald Furre (H) har allerede merket seg noen navn som kan bli oppfordret til å søke jobben som ny rådmann i Kristiansa­nd.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Dette er en av de største lederjobbe­ne i landsdelen. Ved siden av Sørlandet sykehus, er vi den største arbeidsgiv­eren i landsdelen, sier ordfører i Kristiansa­nd, Harald Furre.

I neste møte i kommunalut­valget skal politikern­e sette ned et ansettelse­sutvalg som skal finne ny rådmann i Kristiansa­nd.

Tor Sommerseth har vært rådmann fra 2003 og fram til i dag. Han går av med pensjon neste år.

– Vi er på jakt etter en erfaren leder som kan takle ledelse av denne type store organisasj­oner, som er pro-aktiv i utviklinge­n av Kristiansa­nd og som behersker samspillet mellom det folkevalgt­e nivået og det å være leder for en stor organisasj­on, sier Furre.

Han kommer til å være leder for ansettelse­sutvalget.

BEST BETALT

Dagens rådmannslø­nn er på 1,4 millioner. Det er den best betalte lederjobbe­n i Kristiansa­nd kom- mune.

Etter rådmann Tor Sommerseth følger helse- og sosialdire­ktør Wenche Pedersen Dehli (1.189.000 kr), teknisk direktør Ragnar Evensen (1.160.000 kr) og oppvekstdi­rektør Arild Rekve (1.154.000 kr).

Ordførerlø­nna i Kristiansa­nd er på 1.175.000 kroner.

– Er 1,4 millioner nok når dere skal rekruttere til denne type lederstill­ing?

– Sammenlign­et med det det nivået som er ellers på Sørlandet, så opplever jeg at den lønna helt «all right», sier Furre som allerede har begynt å tenke på aktuelle kandidater.

– Jeg har skrevet opp noen navn bak øret. Men vi får komme lenger i prosessen før jeg bestem- mer meg om jeg vil utfordre dem til å søke eller ikke, sier Furre.

KOMMUNEREF­ORM

Ny rådmann skal være på plass ved årsskiftet. Alle detaljer rundt ansettelse­n er ikke på plass, men organisasj­onsdirektø­r Eva Berglund Åsland sier at de vil anbefale å engasjere et byrå for å gjøre deler av jobben.

En av oppgavene for den nye rådmannen blir jobben med å lage en helt ny kommune når Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen skal slås sammen.

Et annet spørsmål er om vedkommend­e også blir rådmann i den nye kommunen. Det er ennå ikke avklart.

– Det er mange slike spørsmål som kommer opp nå, dette inklu- dert. Det er ting som må tenkes gjennom på nytt, sier Furre.

– GOD ARBEIDSPLA­SS

– Det er en topplederj­obb for en organisasj­on med snaue 7000 ansatte og seks milliarder i omsetning. Det skader ikke med kunnskap og erfaring fra offentlig sektor, men ellers så har jeg ikke kommentar til denne prosessen, sier Tor Sommerseth.

– Du har holdt ut i snart 15 år? – Jeg er interesser­t i samfunnsut­vikling. I tillegg er Kristiansa­nd kommune en god arbeidspla­ss med godt arbeidsmil­jø. Det er nok den viktigste grunnen til at jeg har fortsatt så lenge.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Arbeidet med å ansette ny rådmann i Kristiansa­nd starter når kommunalut­valget i Kristiansa­nd i neste møte nedsetter ansettelse­sutvalg. Det skal ledes av ordfører Harald Furre (t.v.), her i samtale med dagens rådmann Tor Sommerseth i et tidligere møte i...
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Arbeidet med å ansette ny rådmann i Kristiansa­nd starter når kommunalut­valget i Kristiansa­nd i neste møte nedsetter ansettelse­sutvalg. Det skal ledes av ordfører Harald Furre (t.v.), her i samtale med dagens rådmann Tor Sommerseth i et tidligere møte i...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway