Fædrelandsvennen

Knallstart på Lundsida

- JARLE R. MARTINSEN

Lund-folk har tatt Rådhuskafe­en med storm: Det er mer eller mindre fullt lokale hele tida.

– Jeg er rett og slett overveldet. Dette tilbudet er åpenbart noe folk har savnet og vil ha, sier en meget fornøyd eier av Dampbageri­et, Espen Albert.

1. februar åpnet han sitt femte bakeriutsa­lg i byen, denne gang i det gamle rådhuset som en gang tilhørte Oddernes kommune. Her hadde de sin virksomhet fra 1897 til 1938.

FIKK FORFALLE

Siden har det vært en mengde med ulike leietakere i bygget, før ekteparet Venke og Walter L. Grov kjøpte det for tre år siden.

– Mange med meg hadde sett med tristhet på bygget som i årenes løp fikk forfalle. Dette er virkelig et signalbygg på Lund, sier Albert som selv er fra bydelen.

Så da han fikk sjansen til å leie 1. etasje slo han til.

KUNDEGRUNN­LAG

Det vil si, han drev med seriøs forskning før han etablerte bakeriutsa­lget. Det var nemlig ikke snakk om å få parkerings­plasser her.

– Så i en periode på to uker sjekket jeg hvor mange som faktisk går og sykler forbi her. Da gikk det virkelig opp for meg at mange, kanskje de fleste, ikke bruker bil når de skal til byen, forteller Albert.

Dermed mente han at det var kundegrunn­lag nok med alle som passerer. Og det har slått til. Da Fædrelands­vennen var der, hadde kafeen akkurat åpnet for dagen. I tillegg var det ski-vm på tv. Likevel var det så å si fullt.

– Jeg har vært her alle søndagene det har vært åpent her, forteller Anne Johansen.

Hun sitter ved et bord med bare Lund-folk. Alle synes det er stor stas med Rådhuskafe­en.

– Det har vært vemodig å se bygget forfalle gjennom årene, så det er kjempekjek­t at det er renovert og med ny kafé, sier Leiv Rune Sangesland.

Her kan de se ut over elva og broa. I gammel tid kom blant annet folk fra Flekkerøya som tilhørte Oddernes kommune. Da kom de i båtene sine for å gjøre ærend i det gamle rådhuset.

Først i 1965 ble Oddernes innlemmet i Kristiansa­nd kommune.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Rådhuskafe­en har akkurat åpnet og det er ski-vm på tv. Likefullt er det så og si fullt, dette tilbudet vet folk å sette pris på.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Rådhuskafe­en har akkurat åpnet og det er ski-vm på tv. Likefullt er det så og si fullt, dette tilbudet vet folk å sette pris på.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Espen Albert er overveldet over responsen som Rådhuskafe­en har fått. Og rundt bordet får han skryt av Lund-folket som har vært i kafeen flere ganger. F.v. Leiv Rune Sangesland, Ann-karin Sangesland (delvis skjult), John Olsen og Anne Johansen.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Espen Albert er overveldet over responsen som Rådhuskafe­en har fått. Og rundt bordet får han skryt av Lund-folket som har vært i kafeen flere ganger. F.v. Leiv Rune Sangesland, Ann-karin Sangesland (delvis skjult), John Olsen og Anne Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway