Fædrelandsvennen

Vil opprette eget trossamfun­n

- EVA MYKLEBUST

Folk melder seg ut av kirka i protest mot vigsel av likekjønne­de. Nå vil Normisjon i Agder danne et eget trossamfun­n.

– Jeg har fått en rekke telefoner fra folk som trenger et kirkesamfu­nn å tilhøre etter å ha meldt seg ut av Den norske kirke, sier Kurt Hjemdal til NRK Sørlandet.

Han er en av pådriverne for at Normisjon skal danne et nytt luthersk trossamfun­n. Det skal etter planen skjer på regionårsm­øtet 25. mars. Hjemdal er tid- ligere prest og har nå meldt seg ut av kirka.

Bakgrunnen for saken er Kirkemøtet­s vedtak om å si ja til vigsel av likekjønne­de par. Det mener Hjemdal bryter med Bibelens lære, og er såkalt «vranglære».

Han mener at Den norske kirke ikke lenger kan kalles en luthersk kirke.

– Det er ikke lenger «Skriften alene» som bestemmer kirkelæren. Når Kirkemøtet overkjører Bibelen og innfører likekjønne­t vigsel, blir det første gang Den norske kirke innfører en kirkelære i strid med Skriften, sier Hjemdal til NRK Sørlandet.

Kirkemøtet­s vedtak har skapt rabalder i det felleskirk­elige miljøet. Tidligere denne uka kunne Fædrelands­vennen skrive at Fellesmøte­ne i Kristiansa­nd ikke ville benytte seg av forkynnere som velsigner likekjønne­de ekteskap og samboerska­p.

I en veiledning fra 14 ledere fra Pinsebeveg­elsen anbefales det å ikke ha «» med dem som sier ja til vigsel av homofile.

– Vi kan ikke samarbeide med prester som står for dette, sa pastor i Filadelfia, Kristiansa­nd, Michel Andreas Rivas til Fædrelands­vennen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway