Fædrelandsvennen

I dag endres flere ruter

- JULIE SØRENSEN MOLVIK

Fra i dag endres rute tidene på flere lokalbusse­r i Kristiansa­nd, men også på Metro-ruter.

Endringene for linje M3 (Slettheia-søm) fører til kortere reisetid mellom Slettheia og Kvadrature­n. Bussen kommer til å kjøre Slettheive­ien i begge retninger, og vil ikke lenger kjøre til og fra Vågsbygd senter. Linje M3 vil kjøre over Blørstad, og ikke gjennom Vågsbygdpo­rten som tidligere.

– Det blir enklere trasé og raskere framføring for å få bedre regularite­t, sa Akt-sjef Siv Wiken til KRSBY i forbindels­e med en artikkel tidligere i februar

NY LOKALBUSS

Lokalbusst­ilbudet mellom Vågsbygd senter og Slettheia/ Andøya/bråvann vil bli styrket. Det blir også opprettet et nytt tilbud, linje 53, som vil be- tjene Vågsbygd senter, Karuss og Slettheia (via Gislemyrve­ien).

Linje 51 (Andøya) får et utvidet tilbud med kveldsavga­ng én gang i timen, det blir også flere avganger til og fra Kvadrature­n og UIA i morgenog ettermidda­gsrushet.

Linje 52 (Bråvann) blir også forsterket på hverdager med utvidet kveldsavga­ng, det blir også nye avganger på lørdager.

Lokalbusse­n i Ytre Randesund vil også få nye avganger på hverdager. Samtidig blir det endringer på rute 17 og 18.

SKRITT MOT BUSSMETRO

– Omlegginge­n foretas som et skritt på veien til et fremtidig bussmetro-tilbud til Holte og som en forberedel­se til utbygging av Varoddbrua, skriver Agder kollektivt­rafikk på egne nettsider. Linje 18 vil for eksempel ikke kjøre via Odderhei, mens linje 17 nå vil kjøre via Odderhei og Sømsveien.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? M3-ruta mellom Slettheia og Søm endres fra og med i dag. Det skal føre til kortere reisetid mellom Slettheia og Kvadrature­n.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD M3-ruta mellom Slettheia og Søm endres fra og med i dag. Det skal føre til kortere reisetid mellom Slettheia og Kvadrature­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway