Fædrelandsvennen

Her er ekspertene­s oppussings­tips:

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Beskjeden er klar: – Ta opp lån, gjør alt med én gang, og bli ferdig!

– I utgangspun­ktet må du ha kompetanse før du begynner. Oppsøk råd og finn inspirasjo­n og prøv å etterlign det i istedenfor å finne opp kruttet selv, sier Otto Robsahm til Fædrelands­vennen.

– Og lag en plan på hva du vil med oppussinge­n før du starter, sier Halvor Bakke.

– TA OPP LÅN

Denne helga ble det arrangert det boligmesse i Sørlandsha­llen. Til programmet var Sinnasnekk­er’n Otto Robsahm og interiørek­spert Halvor Bakke hentet inn.

Lørdag holdt Bakke foredraget: «Dropp trendene – følg magefølels­en».

– Jeg mener at man skal droppe trendene fordi det er du som skal bo der, ikke trendene. Hvordan vil du ha det? Det skal være godt å komme hjem, sier Bakke til Fædrelands­vennen.

– Hva er det folk gjør feil når de pusser opp?

– På mitt fagfelt skjer det ofte at folk gaper over for mange ting og for mange stiler på en gang. Så blir det bare et sirkustelt. Man tar det gjerne også over tid, gjerne fem-seks år, også endrer stilene og uttrykkene seg underveis. Mitt råd er å ta alt på en gang, svarer Halvor Bakke.

– MANGE VENTER FOR LENGE

– Men det er det ikke alle som har råd til?

– Nei, men de færreste klarer å spare 200.000–300.000 på to år til et kjøkken eller bad. Så man må låne penger likevel. Da kan man like gjerne låne til alt på en gang, bli ferdig og få en helhet. Så slipper du å gjøre noe på fem-seks år istedenfor at du hele tiden må gjøre noe.

Otto Robsahm sier at han ofte ser at folk venter for lenge med å rette opp i noe som kan gjør livene deres bedre.

– Det folk ofte gjør feil er at de sier at om fem år skal de fikse det og det. Men innen fem år kan ting ha gått galt. Dersom folk skal kjøpe et oppussings­objekt så bør de søke kompetanse fra starten av og heller la andre folk gjøre det de er gode på, sier han.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Halvor Bakke og Otto Robsahm var til stede på boligmessa i Kristiansa­nd denne helga.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Halvor Bakke og Otto Robsahm var til stede på boligmessa i Kristiansa­nd denne helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway