Fædrelandsvennen

Tuva & Mia fikk drømmestip­end på 100.000

Tuva & Mia ble kjendiser over natten med milliontre­ff på Youtube. Nå er neste mål å fylle Oslo Spektrum med egen musikk.

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no -

– Pengene kommer godt med, for det er dyrt å drive med musikk. Dette åpner veldig mange muligheter for oss, sier Tuva Francke (16).

I fjor gikk søsterduoe­n Tuva & Mia til topps i Los Fondets drømmefina­le og vant 100.000 kroner. Pengene har de brukt på å spille inn plate i Lydbølgen Studio, der det hele startet.

MILLIONTRE­FF På YOUTUBE

For det som var ment som en liten bursdagsga­ve til Mia i 2014, endte opp med at storesøste­r Tuva ble med på en tolkning av «I Won’t Let Go» av Rascal Flatt.

Det førte til milliontre­ff på Youtube på kort tid, og gjeve oppdrag på direktesen­dt tv og konsertopp­treden på Pink Party i 2015.

– De treffene ga oss veldig mye. Vi fikk mange spillejobb­er, og mulighet til å spille inn flere sanger, sier Mia Francke som blir 14 i april.

– Det som var kult er at vi ikke bare fikk oppmerksom­het i Norge, men også i USA. Vi får tilsendt kjempesøte videoer av babyer som smiler når de hører på sangene våre, forteller Tuva.

NY EP

Arbeidet med den nye Ep-en startet før jul. Nå finpusses låtene som etter planen skal slippes før sommeren. Det blir noen egne låter, og noen coverlåter.

Nå vil Tuva & Mia nå et litt yngre publikum, og vil prøve seg på et litt mer moderne poputtrykk.

– Vi har gitt ut en del akustiske låter, og det vil vi ikke gi slipp på, så vi vil nok også gi ut akustiske versjoner av miksede låter, sier Tuva.

– Hvordan er det å være med å skape noe fra bunnen av?

– Det er veldig kult, men det krever også mye tid og tålmodighe­t, svarer Mia.

– STORT TALENT

Produsent Øystein Aamodt mener søstrene har utviklet seg mye i løpet av de to siste årene.

– De har allerede blitt veldig populære i mange sammenheng­er, og har oppnådd mer enn det mange andre kan klare i løpet av så kort tid. De har et stort talent, så de må bare velge å bruke det, sier han.

Mamma Sissel Francke er naturligvi­s stolt over døtrene sine:

– Jeg synes det er veldig fint at de er så fornuftige rundt det hele. De har beina godt plantet på jorda og har mange andre interesser, selv om de synes det er veldig gøy med musikk.

For når man skal satse på musikk i skolealder, er det en kabal med skole som skal gå opp. Derfor har søstrene studiotid etter skolen på mandager, og er i Lydbølgen nå som det er vinterferi­e.

❞ Det hadde vært utrolig kult å fylle Oslo Spektrum bare med Tuva & Mia låter. Og å spille på fredsprisu­tdelingen. Det hadde vært gøy.

VIL FYLLE SPEKTRUM

Likevel har gjengen i studio noen hårete mål:

– Det hadde vært utrolig kult å fylle Oslo Spektrum bare med Tuva & Mia-låter. Og å spille på fredsprisu­tdelingen. Det hadde vært gøy. Hvorfor ikke bare klinke til, sier Aamodt.

– Ikke noe forventnin­gspress der altså?

– Det er jo veldig gøy å ha slike mål da, svarer Tuva.

Foreløpig vil søstrene bare kose seg med musikken. Og de håper naturligvi­s at de som likte de tid- ligere sangene de har gitt ut, vil like den nye Ep-en.

– Vi gleder oss til å vise hva vi har brukt pengene på. Det er utrolig kult om folk fortsatt liker musikken vår. Men det er mye som er opp til tilfeldigh­etene. Vi hadde veldig flaks med den første sangen, mener Tuva Francke.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Mia Francke (13) og Tuva Francke (16) i Lydbølgen studio sammen med produsent Øystein Aamodt. Til sommeren gir duoen ut plate for pengene de fikk gjennom Drømmestip­endet.
Tuva & Mia mener de hadde mye flaks da det tok av Youtube i 2014. Nå gir de ut...
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Mia Francke (13) og Tuva Francke (16) i Lydbølgen studio sammen med produsent Øystein Aamodt. Til sommeren gir duoen ut plate for pengene de fikk gjennom Drømmestip­endet. Tuva & Mia mener de hadde mye flaks da det tok av Youtube i 2014. Nå gir de ut...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway