Fædrelandsvennen

Slik blir årets Norway Rock

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Fra 7. til 9. juli skal 25 artister- og band spille under årets Norway Rock. Øverst på plakaten troner de svenske storhetene Europe og In Flames.

– Vi er meget godt fornøyde med årets lineup, som har band for de med naglebelte­r, de som henger igjen på 80-tallet og allværsjak­ke-folket. Det er en god blanding som vi har stor tro på, skriver festivalen i en pressemeld­ing.

I tillegg til headlinere­n Europe, som festivalen avslørte i desember, ble også In Flames, Circus Maximus, Krokus og resten av programmet sluppet denne uka.

– HEIA SVERIGE!

Bookingans­varlig for Norway Rock, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, sier til Fædrelands­vennen at svært mange band på ønskelista var fullbooket for sommeren. Likevel er både han og styret i festivalen svært fornøyde med hvordan årets program endte opp.

– Det var en tøff prosess å sy sammen årets program, siden veldig mange av bandene var booket til USA i sommer. Men da vi så hvem som var tilgjengel­ige var vi ikke i tvil: Europe og In Flames, heia Sverige! Vi er også fornøyde med alle de andre artistene på programmet.

Det blir altså første gangen at Europe, som er kjent for landeplage­r som «The Final Countdown» og «Carrie», entrer uten- dørsscenen i Kvinesdal. In Flames derimot besøkte festivalen for seks år siden.

– De leverte rett og slett en showpakke, med unik performanc­e, lyd og lys. Basert på tidligere tilbakemel­dinger så vet vi at publikum vil ha In Flames. Det er seks år siden de spilte i Kvinesdal, og de har gitt ut to plater i mellomtida, så det blir spennende å høre hva de skal spille denne gangen.

SUNN ØKONOMI

I fjor gjenoppsto rockefesti­valen i Kvinesdal for fullt, etter konkursbeg­jæringen fra 2011 – grunnet to millioner i underskudd. Festivalen la seg derfor på et mindre bookingbud­sjett enn tidligere, for å sikre driften.

– Tidligere brukte vi opp budsjettet som fulle sjørøvere, så vi har lært. Framover er det altså fokus på en sunn drift, hvor vi bygger opp Norway Rock igjen trinn for trinn med gode avtaler og samarbeids­partnere. Folk spør meg hele tiden om vi kan hente inn den og den superstjer­nen, men vi kan ikke overdrive og gå i den samme, økonomiske fella igjen.

HÅPER På 5000 TILSKUERE

Men likevel førte det gode billettsal­get fra i fjor til at Norway Rock i år fikk et økonomisk grunnlag til hente inn Europe, In Flames og de 23 andre på programmet.

– Vi fikk et kanonbra, økonomisk utgangspun­kt fra billettsal­get i fjor, med rundt 5000 publikumme­re. I år håper vi på det samme antallet, men gjerne litt flere. Det blir det samme opplegget som i fjor, med en innendørs scene i teltet og en større utendørssc­ene. Publikumsk­apasiteten er på rundt 5–6000 i år også.

Og hvis festivalen klarer å få til en sunn og stabil økonomi i årene framover, har Aamodt én spesiell barndomsdr­øm som han gjerne vil realisere.

– Dette er ren ønsketenkn­ing, men det hadde jo vært utrolig gøy å booke Metallica til Kvinesdal i 2020.

 ?? ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? 25 artister og band er hentet inn til årets runde med Norway Rock. Bildet er hentet fra et tidligere år.
ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER 25 artister og band er hentet inn til årets runde med Norway Rock. Bildet er hentet fra et tidligere år.
 ?? ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Bookingans­varlig for Norway Rock, Kjell Arne «Kelly» Aamodt.
ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE Bookingans­varlig for Norway Rock, Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway