Fædrelandsvennen

Dagens bibelord, Josva 22,1-6.

- RUNAR FOSS SJÅSTAD

Ifra dagens bibelord lyder et utdrag slik; «at dere skal elske Herren deres Gud og alltid følge hans veier, så dere holder hans bud, holder fast ved ham og tjener ham av hele deres hjerte og hele deres sjel.»

Hva vil det si å elske Gud, og følge hans bud og veier for oss her i dag i Herrens år 2017? I 1. Joh. brev står det at Gud elsket oss først, Gud har synliggjor­t sin kjærlighet til oss gjennom Jesus Kristus. Derfor makter vi å elske Gud tilbake, ikke sant? Så tilbake til spørsmålet, hva vil det si å elske Gud, og følge hans bud og veier for oss her i dag?

Kjærlighet­en er praktisk, ikke abstrakt og vag, men konkret i gode ord og gode handlinger. Jesus sa; «Å elske Gud og elske sin neste som seg selv er summen av loven og profetene». Dette betyr at mye bortfaller, og vi står igjen med den rene og gode kjernen som handler om å ta vare på hverandre, og der- med ville hverandre alt godt.

I dag kan du kanskje derfor ringe en venn som du ikke har snakket med på lenge, å høre etter om hvordan det går. I dag kan en annen skrive eller si en kjærlighet­serklæring til sin kone. I dag kan noen gi penger til nødlidende, i dag kan noen gi til misjon og bistand. I dag kan noen ta vare på seg selv ved å spise mer sunt, i dag kan noen tale godt om sin neste, i dag kan noen invitere noen hjem på middag som de aldri har invitert tidligere. Etc. Slik kunne jeg holdt på. Spør deg selv hva godt kan du si eller gjøre i dag imot deg selv eller din neste? En god mandag ønskes deg fra meg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway