Fædrelandsvennen

Sprintdron­ningen Falla kopierte Bjørgens gullrykk

- ERLEND NESJE NICHOLAS BERGH

Maiken Caspersen Falla er den store sprintdron­ningen i Lahti-vm. I går tok hun gull sammen med Heidi Weng.

Hun befestet rollen søndag, da hun rykket fra Russlands Natalja Matvejeva i den siste bakken. Hun tok «en Bjørgen», og dermed ble det et nytt gull på Falla.

– De er overlegne, sa NRK-EKspert Jann Post.

«HVA!?»

Norges plan var åpenbar. Det ble kjørt voldsomt i bakkene på hver eneste etappe, i et forsøk på å gi Maiken Caspersen Falla en liten luke til Stina Nilsson før sisteetapp­en.

På Heidi Wengs siste etappe kom gjennombru­ddet. Sveriges Ida Ingemarsdo­tter måtte slippe da Weng og Julia Beloruko- va satte på turboen.

Det var faktisk Belorukova som satte inn rykket. Hun passerte Weng i en formidabel fart, og overrasket både eksperter og sin norske konkurrere­nt stort.

– Jeg hadde samme plan, men så kom hun. Jeg tenke: «Hva!? Må jeg gå?», sa Weng til arrangøren­s engelskspr­åklige reporter.

1995-modellen Belorukova regnes for å være et av verdens største talenter.

ROSTE FALLA

Belorukova­s superrykk var imidlertid ikke nok for å sikre russisk gull. På den siste etappen parkerte Falla Russlands ankerkvinn­e Natalja Matvejeva med et sterkt rykk.

Falla kopierte faktisk Bjørgen. Hun rykket i samme bakke som superveter­anen gjorde på fellestart­en dagen før.

– Se hvordan hun kjører over bakketoppe­n og akselerere­r, sa NRKS Jann Post.

Weng beskrev også lagvenninn­e Maiken Caspersen Falla som «utrolig». Falla gjengjeldt­e skryten.

– Jeg visste Heidi var god å ha på de første etappene, sa Falla.

Bak Norge og Russland kjempet USA og Sverige om bronsen. Til slutt måtte svenskenes Stina Nilsson overrasken­de nok gi tapt for Jessica Diggins på oppløpet.

TREDJE GULL

Dette er andre gang Falla tar gull på sprintstaf­ett i VM. I 2015 tok hun gull sammen med Ingvild Flugstad Østberg i Falun.

Triumfen i Lahti var Norges tredje i øvelsen på kvinneside­n, i og med at Marit Bjørgen og Heidi Hjermundsh­aug Pedersen vant i 2005.

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN ?? Her gratulerer Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla hverandre med gullet, med sølvvinner Natalja Matvejeva i bakgrunnen.
FOTO: RICHARD SAGEN Her gratulerer Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla hverandre med gullet, med sølvvinner Natalja Matvejeva i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway