Fædrelandsvennen

Overbevist­e Pedersen etter

Nigerianer­en Abubacar Ibrahim (22) har trent én uke og spilt én kamp for Start. Men allerede første dagen i Start-treningstø­y, skjønte Steinar Pedersen at han ville ha spilleren.

- TEKST: PÅL W. JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

el, Ibrahim Abdullahi, Samuel Adegbenro og Fred Friday er bare noen av de velkjente navnene han har tatt fra Nigeria til Norge. Alle disse, bortsett fra Adegbenro som fortsatt er i Viking, har tatt steg ut i større klubber i Europa.

– Det er et sikkerthet­snett for oss at Aneke er agenten. Han har vist over tid at han får dette til, og når han tar kontakt med oss er det langt mer interessan­t enn mailer og telefoner fra agenter i øst og vest, sier Brandsdal.

– Hva skiller han fra andre agenter?

– Han er mer opptatt av spillerne og bygge portefølje enn av penger, svarer Brandsdal.

ET VARP

– Det er hyggelig å høre det, og selvfølgel­ig bra for meg. Det viktigste for meg er ikke bare å plassere spillere i klubber. Det er viktig at de trives også. Det er ikke hvem som helst jeg tar med til Norge, og det er viktig med tydelige trenere i de klubbene jeg tar spillerne. Det er Steinar Pedersen, som jeg har hatt et godt forhold til i mange år, sier Aneke, som også er agenten til en rekke norske spillere, deriblant Start-spillerne Simon Larsen og Lars-jørgen Salvesen.

– Atta er en jeg ble godt kjent med i Lillestrøm-tiden. Han hentet til de to beste spillerne jeg har spilt med her i landet, Anthony Ujah og Nosa Igiebor. Han har et nettverk og en teft som gjør at han er til å stole på, sier Pedersen.

Atta Aneke tror Start har gjort et varp.

– Han har gode ferdighete­r. Dette er en god signering for Start. Jeg tror det hadde vært en god signering også for en klubb i eliteserie­n, sier Aneke.

Start-levanger på La Manga mandag kveld kan du følge på fvn.no. Kampstart er klokken 18.00.

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN ?? Abubacar Ibrahim brukte én enste trening til å overbevise Starts trener Steinar Pedersen om at han var verdt å satse på. Det resulterte i en treårskont­rakt.
FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN Abubacar Ibrahim brukte én enste trening til å overbevise Starts trener Steinar Pedersen om at han var verdt å satse på. Det resulterte i en treårskont­rakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway