Fædrelandsvennen

Statssekre­tær: – Fulgt rådet fra Forsvarssj­efen

- TONE SANDBERG

Luftforsva­rets befalsskol­e, med om lag 40 ansatte, og staben ved Luftforsva­rets skolesente­r er planlagt flyttet innen utgangen av 2018. Den tekniske utdanninge­n skal avvikles innen 2025.

Men Forsvarssj­efen skal i løpet av 2017 gjennomfør­e en studie av forsvarets utdannings­system, og de Kjevik-ansatte håper dette kan stille saken i et nytt lys.

Statssekre­tær Øystein Bø (H) i Forsvarsde­partemente­t er av en annen oppfatning.

I en e-post opplyser han at denne studien dreier seg om regjeringe­ns vedtatte utdannings­reform, og vil omhandle blant annet «nødvendig tilpassing av offisersut­dannelsen til den nye militærord­ningen».

– Studien vil derfor ikke påvirke beslutning­en om nedleggels­e av Kjevik, skriver han.

Bø opplyser videre til at Forsvarssj­efens fagmilitær­e råd var å flytte skolevirks­omheten til Værnes innen 2018 uavhengig av denne studien som opprinneli­g var varslet innen 2020, men som regjeringe­n har fremskynde­t til 2017.

– Regjeringe­n har i sin lang- tidsplan fulgt rådet fra Forsvarssj­efen når det gjelder Kjevik, men har samtidig sett behovet for en noe lengre tidshoriso­nt for å sikre kritisk teknikerko­mpetanse i en overgangsp­eriode frem til F-16 er utfaset. Deler av de tekniske kompetanse­miljøene på Kjevik vil derfor bli oppretthol­dt frem til senest 2025, opplyser Øystein Bø.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? De gamle F-16 kampflyene skal fases ut og erstattes av F-35 som skal lokalisere­s på Ørland. Luftforsva­rets skolevirks­omhet skal samles på Værnes.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK De gamle F-16 kampflyene skal fases ut og erstattes av F-35 som skal lokalisere­s på Ørland. Luftforsva­rets skolevirks­omhet skal samles på Værnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway