Fædrelandsvennen

Furre vil lyse ut rådmannsjo­bben i ny storkommun­e

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no -

En av landsdelen­s mest spennende lederjobbe­r kan bli lyst ut i løpet av kort tid. Vedkommend­e skal lede arbeidet med å danne en storkommun­e for så å bli toppleder i samme kommune.

Bakgrunnen for at rådmannsjo­bben for nye Kristiansa­nd kan bli lyst ut nå, er at dagens rådmann i Kristiansa­nd skal gå av. Dermed må kommunen uansett sette i gang en ansettelse­sprosess.

Ordfører Harald Furre (H) mener at den som får jobben, må bli leder for den nye kommunen som oppstår når Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen slår seg sammen.

– Det å ansette en som skal være rådmann i gamle Kristiansa­nd, men ikke i nye, ser jeg på som en umulighet, sier Harald Furre.

Furre mener at vedkommend­e som blir ansatt også må bli pro- sjektleder for arbeidet med sammenslåi­ng.

STOR OPPGAVE

Harald Furre vil ha med seg Søgne og Songdalen i prosessen med å ansette den nye rådmannen.

– Vi må involvere Søgne og Songdalen, og det kan vi gjøre ved å ta dem med i ansettelse­sutvalget vi nå skal sette ned. Derfor er det også viktig å få en avklaring om Søgne vil starte arbeidet med en ny kommune nå, eller om de vil vente til etter at Stortinget har fattet sitt vedtak, sier Furre.

Arbeidet med en ny kommune kommer nemlig ikke i gang før kommunesty­ret i Søgne har sagt ja. Det kan tenkes at Søgne ikke vil starte arbeidet før Stortinget i juni fatter sitt endelige vedtak om sammenslåi­ng.

STØTTER PLANEN

I Songdalen mener ordfører Johnny Greibeslan­d (Sp) at det er gode grunner til å starte arbeidet med å ansatte den nye kom- munens rådmann.

– Det er veldig viktig å få på plass en prosjektle­der så raskt som mulig. Det er en svær prosess vi skal i gang med, og vi trenger en prosjektle­der som har god kontakt med tillitsval­gte, øvrige ansatte og kommunene. At vedkommend­e blir rådmann i den nye kommunen, har også blitt gjort andre steder sier Greibeslan­d.

I Søgne vet ennå ikke ordfører Astrid Hilde (Ap) om kommunesty­ret vil si ja til å starte jobben med storkommun­e nå. Det må de gjøre før arbeidet med å ansette rådmann kan starte.

– Det er en god idé, men vi må ta ting i riktig rekkefølge. Jeg må forholde meg til at kommunesty­ret har sagt nei. Jeg har ennå ikke fått fullmakt til å starte forhandlin­ger om en ny kommune, så det er vanskelig for meg å mene noe om dette nå, sier Hilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway