Fædrelandsvennen

Noen får til alt mulig – dobbel suksess

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Overskudd fra første dag! For andre gang gjør Rolf Dale suksess i Vennesla sentrum med å satse på alt mulig.

– Det ble overskudd med en gang på de få månedene jeg drev i 2015. Det første hele året, altså 2016, ser også bra ut. Grei lønn til meg og overskudd i aksjeselsk­apet, ler Rolf Dale.

På åtti-tallet var han en av Sørlandets beste skøytespri­ntere. På butikkfron­ten er han mer av en stayer.

OVER FIRE MILLIONER

Rolf Dale vil helst ikke snakke tall, men han «medgir» at han passerte fire millioner i omsetning i den nye alt mulig-butikken sin i første hele driftsår.

Han er noe så sjeldent som dobbelgrün­der i Vennesla sentrum. Mens flere butikker har slitt og lagt ned, går Dale fra suksess til suksess.

Først bygde Rolf Dale opp Alt Mulig Butikken. Den solgte han på topp i 2013. De nye eierne fikk det ikke til og endte i konkurs.

Da satte Dale igang igjen med dyrebutikk, som senere gradvis er blitt til en butikk hvor du kan få alt mulig.

Den nye butikken heter Rolfs Alt Mulig.

GAMMELDAGS KREMMER

Dale er typen som selger hva som helst, hvis han kommer over en god handel, rett og slett en gammeldags kremmer. For noen år siden kjøp- te han for eksempel tonnevis med sukker fra Forsvaret for en slikk og ingenting og ble storlevera­ndør til lokale birøktere.

– I den nye butikken går det veldig mye i fiskeutsty­r, dyrefor, malerutsty­r og ellers det jeg kommer over av gode kjøp. Folk kommer helt fra Rogaland for å kjøpe laksesluke­r i store antall, forteller Dale.

I Gågata utenfor er tre butikker lagt ned i vinter. Strikkebut­ikken er borte og to klesbutikk­er har opphørssal­g. Dale vil ikke være med på at det er en trist og vanskelig utvikling for handelen i Vennesla.

– FULLT MULIG å DRIVE GODT

– De som kan og vil, får det til. Det handler om å legge ned en stor innsats og vite hva man driver med. Det er fullt mulig å drive god butikk i Vennesla sentrum. Jeg har troa på sentrum. Man blir ikke styrtrik, men det er helt greit, sier Dale.

Han er ikke oppe i samme omsetning som i butikken han solgte ennå, men han sier det er forskjell på et hjørneloka­le, som han hadde den gang, og en kjeller som han har nå, selv om kjelleren er 400 kvadratmet­er.

– Vennesla har nok ikke samme trøkk i sentrum som før i tiden, det er mye handelslek­kasje. Vi skulle hatt en Mcdonald’s eller noe til å trekke folk. Og hvis kjøpesente­ret kommer, må det i sentrum. Vi kan ikke ha to handlested­er, sier Dale.

 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? En sprinter på skøyter, men en stayer i butikkbran­sjen. Mens andre legger ned, bygger Rolf Dale en ny suksess i Vennesla sentrum.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG En sprinter på skøyter, men en stayer i butikkbran­sjen. Mens andre legger ned, bygger Rolf Dale en ny suksess i Vennesla sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway