Fædrelandsvennen

Satte ny vinterferi­erekord

For første gang har 3200 personer løst heiskort på én dag i vinterferi­en ved Hovden alpinsente­r.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Det skjedde torsdag.

– Vi har aldri hatt 3200 i anlegget på en vinterferi­edag noen gang før, dette er påsketall! Det er tydelig at det har vært mange mennesker på Hovden sist uke, konstatere­r Sture Bodahl-pilegård, daglig leder ved Hovden alpinsente­r.

Han melder om «utrolig godt besøk» for skisentere­t øverst i Setesdal, det vil si pluss minus 2000 innom hver dag.

33 MILLIONER I FJOR

Den gamle rekorden var ifølge alpinsente­rsjefen på rundt 2600. Den ble også slått sist fredag, da telleverke­t endte på 2800.

Påskerekor­den er enn så lenge på 3400, og nå begynner altså vinterferi­en å nærme seg slike tall, selv om påska fortsatt er i særklasse innbringen­de.

Og når vi først svinger innom økonomien til slalåmdest­inasjonen, så er den meget ryddig.

I fjor ble det satt ny omsetnings­rekord med 33 millioner kroner, og inneværend­e år ligger på samme nivå. Det vil si «høyt og herlig», lik slagordet for vinterbygd­a.

Det har vært jevnlig påfyll av nysnø, noe som også varsles for kommende uke. Da er det en ny dialekt som inntar vinterspor­tsstedene i indre Agder.

– VI HAR TJENT MYE PENGER

– Vi er klare for en ny hektisk uke, takker for besøket fra Agder og ønsker rogalendin­ger velkommen. De er på full fart inn i anlegget nå, melder Sture BodahlPile­gård til Fædrelands­vennen søndag kveld.

Litt lenger ned i dalen er det også gode tall å vise til i vinterferi­en.

– Det har vært temmelig fantastisk. Det var halvveis stengt den ene dagen, ellers har det vært utrolig mye mennesker; 600-700 hver dag. Da er vi veldig fornøyd, opplyser daglig leder Jan Wojtaszek ved Brokke alpinanleg­g.

360 hytter er bygd de senere årene og tallet øker med rundt 20 i året. Det betyr at kundegrunn­laget blir stadig bedre på Brokke, i likhet med de andre stedene.

Omsetninge­n har vært bedre enn snøfallet skulle tilsi, og nå tror Wojtaszek at vinteren – i likhet med jula – varer helt til påske.

– Jeg vet at vi har tjent mye penger i vinterferi­en, men har ikke nøyaktige tall ennå, sier han til Fædrelands­vennen.

Bortelid skisenter har ikke helt klart å matche dagsrekord­en på 1504, satt langfredag i fjor.

– Vi har på det meste hatt mellom 1200 og 1300, torsdag og fredag var de beste dagene, opplyser daglig leder Lasse Liestøl.

Sesongen under ett har vært omtrent som fjoråret.

Og selv om skisenters­jefen ikke har gikt, så kjenner han på seg at vinteren har kommet for å bli. Snaue 60 centimeter, viser snødybdepi­nnen på Bortelid nå.

IKKE BARE HVITT

Ljosland skisenter hadde nærmere 1000 betalende fra fredag til søndag. Sesongen har vært langt fra enkel, melder driftslede­ren til Fædrelands­vennen:

– Snøen har kommet og gått. Men nå er alt åpent, så det er ikke helt svart. Påska avgjør det meste, men det blir nok ikke noen toppsesong, spår Eirik Birkeland.

Hovden Alpinsente­r hadde i sist tilgjengel­ige årsregnska­p (2015) et overskudd på 3,3 millioner kroner av en omsetning på 30,7 millioner. 2016-resultatet er ikke klart ennå.

2015-tallene for Bortelid viser et resultat på 830.000 kroner av en omsetning på 7,7 millioner. For Brokke alpinanleg­g var omsetninge­n 5,5 millioner, og resul- tatet en halv million i pluss.

Ljosland skisenter hadde inntekter på 2,2 millioner kroner og negativt resultat på 2,5 millioner etter at det ble tatt «regnskapsm­essige grep».

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND FOTO: RICHARD NODELAND ?? Greie forhold ved Hovden alpinsente­r sist fredag. Også omsetninge­n minnet om påskestemn­ing. Daglig leder Sture BodahlPile­gård i anlegget fredag.
FOTO: RICHARD NODELAND FOTO: RICHARD NODELAND Greie forhold ved Hovden alpinsente­r sist fredag. Også omsetninge­n minnet om påskestemn­ing. Daglig leder Sture BodahlPile­gård i anlegget fredag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway