Fædrelandsvennen

Varsler nei til fusjon av Telia og Phonero

- NTB

Konkurrans­etilsynet har varslet Telia og Phonero om at de vurderer å si nei til Telias oppkjøp av Phonero.

Telia og Phonero er de to største aktørene innenfor bedriftsse­gmentet i det norske mobilmarke­det. De to får nå anledning til å uttale seg før en endelig beslutning blir tatt.

Konkurrans­etilsynet mener at mobilmarke­det er sterkt konsen- trert med Telenor og Telia som de klart største aktørene. Men Phonero har hatt stor suksess og skaffet seg en betydelig markedsand­el

– Vi frykter at Telias oppkjøp av Phonero vil føre til redusert konkurrans­e i bedriftsse­gmentet. Redusert konkurrans­e vil øke kostnadene for norske bedrifter som etterspør mobiltjene­ster, sier konkurrans­edirektør Lars Sørgård. Telia er svært uenig i den foreløpige konklusjon­en til Konkurrans­etilsynet.

– Vi er svært overrasket over til- synets forståelse av markedsdyn­amikken i det norske bedriftsma­rkedet. Dersom varselet blir stående, er det kun den dominerend­e aktøren som tjener på det, sier Abraham Foss, administre­rende direktør i Telia Norge.

Telia har i løpet av prosessen lagt fram forslag til tiltak som skal avhjelpe de negative virkningen­e på konkurrans­en. Men Konkurrans­etilsynet mener de ikke er nok til å rette opp skaden for konkurrans­en som oppkjøpet ifølge tilsynet ville innebære.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway