Fædrelandsvennen

Norge bidrar med 470.000 arbeidspla­sser i USA

- NTB

Samtidig som utenriksmi­nister Børge Brende besøker Washington, legger Norges ambassade fram en rapport om at Norge bidrar med 470.000 arbeidspla­sser i USA.

Ifølge rapporten bidrar norske bedrifters tilstedevæ­relse i USA, disse bedriftene­s eksport til USA og Oljefondet­s investerin­ger til nesten en halv million arbeidspla­sser i landet, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske ambassaden legger ifølge Stavanger Aftenblad ikke skjul på at tidspunkte­t for framleggel­sen av rapporten er svært bra etter at USAS nye president Donald Trump har uttrykt sterk skepsis til frihandel og multilater­ale handelsavt­aler.

«I lys av den negative oppmerksom­heten internasjo­nal handel har fått i USA den siste tiden, og den påtroppend­e administra­sjonens fokus på å skape arbeidspla­sser, kommer rapporten og budskapet svært beleilig», sier ambassaden.

Trump mener at multilater­ale og regionale handelsavt­aler koster USA arbeidspla­sser. Han ønsker en mer proteksjon­istisk politikk, som kan ramme Norge

Den norske ambassaden i Washington­håper å samle 120 kongressre­presentant­er og andre representa­nter for amerikansk­e myndighete­r når rapporten legges fram på et seminar torsdag, der også Brende er til stede. Han besøker Washington fra 28. fe- bruar til 2. mars.

Rapporten er laget i samarbeid med Utenriksde­partemente­t, Nærings- og fiskeridep­artementet, Innovasjon Norge, de norsk-amerikansk­e handelskam­rene og det norsk-amerikansk­e rådet for forsvarsin­dustri.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Utenriksmi­nister Børge Brende har gode tall med seg til Washinton og Trump.
FOTO: NTB SCANPIX Utenriksmi­nister Børge Brende har gode tall med seg til Washinton og Trump.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway