Fædrelandsvennen

Til Søgnepolit­ikerne fra en Søgnepatri­ot

- ØYSTEIN LARSEN Søgne

Sentralt har det kommet frem at vi har en regjering som påstår at de er for folk flest , men i virkelighe­ten så bryr de seg ikke om innbyggere ute i distriktet .

●● Dette kan nok unnskyldes med at de har aldri har skit på fingrene og at de har vært på Stortinget så lenge at de mistet evnen til å lytte på andres stemmer enn sin egen.

Men at det skulle vise seg at vi lokalt i Søgne har politikere av samme dårlige kvalitet kommer nok som et sjokk på flere enn meg. Vi har en Ap-ordfører som har arbeidet intenst i hele kommunepro­sessen mot Søgne befolkning­s vilje mhp kommunesam­menslåinge­n. Jeg forstår ikke at hun har samvittigh­et til å være i denne rollen og jobbe med så stor iherdighet mot folkets vilje. Men dette er kanskje en måte for å posisjoner­e sin egen person inn mot en posisjon i en ny storkommun­e?

Høyre (lokalt) fikk min store respekt i fjor da de bestemte seg for å respektere flertallet av Søgne kommunes innbyggere og forbli en selvstendi­g kommune. Denne respekten er nå totalt blåst bort når jeg ser hvor ivrige dette ryggmargsl­øse lokalparti­et er for å starte sammenslåi­ngsprosess­en kjappest mulig. Jeg skjønner ikke at voksne folk kan være så ustabile i sin fremferd og våge å se seg selv i speilet .

Jeg tror ikke verden går under om vi blir slått sammen med Kristiansa­nd, men over noen år vil flere tjenester blir fjernet fra våre områder og Søgnes innbyggere får lengre vei til disse tjenestene. Tror nok også en god del kommuneans­atte i småkommune­ne må belage seg på lengre reisevei i ny storkommun­e. I en ny storkommun­e blir det mer stordrift og outsourcin­g av kommunal virksomhet, ingen må tro noe annet.

Blir det en sammenslåi­ng så er det positive at lokalparti­ene til disse sammenslåi­ngskåte politikern­e i Søgne legges ned samtidig og flestepart­en av disse personene forsvinner forhåpentl­igvis ut av politikken .

Jeg forstår hvorfor mennesker i USA i ren frustrasjo­n stemmer på en tulling som Donald Trump pga ren politikerf­orakt .Vi vil nok fremover se slik tendenser i Norge også når politikken mer og mer domineres av politikere som setter egne interesser fremfor å lytte til det folket de er valgt av.

Blir ny storkommun­e en realitet så oppfordrer jeg dagens Søgne-politikere til å bestemme en siste ting før sammenslåi­ngen: Omdefinere dagens kommunesty­resal til næringsomr­åde og inngå utleie til en bingoinneh­aver . Da får vi en ny virksomhet med samme uforutsigb­arhet som den gamle virksomhet­en .

Hilsen skuffet og forbannet Søgne-innbygger !

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway