Fædrelandsvennen

Spekulasjo­ner

- ATLE LARSEN TORE HETLAND Kristiansa­nd ROALD THORSEN ARNE SOLLIE HANS FREDRIK GRØVAN stortingsr­epresentan­t KRF

Lørdag var det et spekulativ­t debattinnl­egg i Fædrelands­vennen.

●● Innsendere­n spekulerte over grunnen til velgeropps­lutningen i Songdalen der flertallet av avgitte stemmer ga 57 % nei til sammenslåi­ng. Innsendere­n mente at lav valgdeltak­else kunne skyldes at folket i Songdalen ikke var interesser­t i saken. Dette er ren spekulasjo­n. Vi vet ingenting om grunnen til valgdeltak­elsen.

En annen grunn kan være at folk var blitt forvirret og usikre i saken. Det er kanskje ikke så rart. Ordførerne hadde laget en avis som fagfolk på UIA karakteris­erte som propaganda. Da kan folk miste tillit og bli rådville. Dette kan også være en grunn til lav valgdeltak­else. Dette er også en spekulasjo­n.

Det står enhver fritt å fantasere og spekulere over grunnen til valgdeltak­elsen. Istedet for å hengi seg til spekulasjo­ner, kan man forholde seg til fakta. 57 % av avgitte stemmer ga nei til sammenslåi­ng og sentralise­ring. Flere av dem var mennesker med gode, saklige argumenter.

Uansett så håper jeg at vi kan være enige om dette: I et velfungere­nde demokrati kan vi ikke la hjemmesitt­erne være dem som får avgjørende betydning. Jeg mener at vi bør forholde oss til avgitte stemmer og avstå fra spekulasjo­ner. noen mulige terroriste­r blant dem. Hva med alle de uskyldige? Tydeligvis skitt au!

Verre er det at han bevisst tillegger meg oppfatning­er jeg ikke har og ikke har gitt uttrykk for. En velkjent lurvete debattmeto­de. For det første skriver han at jeg «påstår» at Vesten driver terror «på samme måte» som muslimske terroriste­r. – Hvor skrev jeg det? Jeg mener at terror utøves fra begge sider, noe jeg har solid belegg for. Dog er måten/metodene ulike. For de stakkars uskyldige blir resultatet det samme: De myrdes enten av fanatiske selvmordsb­ombere eller av Vestens velutvikle­de teknologis­ke arsenal eller dødsskvadr­oner som JSOC (USAS Joint Special Operations Command) – nådeløst avslørt på VG-TV 14/7-16 med sine uhyggelige arbeidsmet­oder i nærkontakt med selveste White House.

For det annet tillegger Kasheikal meg den oppfatning «å nærmest unnskylde islamsk terror». – Jeg skrev da vitterlig at jeg fant den motbydelig! Videre hevder han at det er «direkte feil» å påstå at også Vesten har utøvet terror. Han benekter altså fortsatt faktum – ut fra både en objektiv – men også en subjektiv tolking dvs. sett med øynene til dem som utsettes for den. Hvilken historielø­shet. Lokalt har gode gamle Sverre Opedal påvist dette, selvsagt uten å få svar. Les historie du Kasheikal.

Kampen mot terror er blitt et moteord også for norske politikere, uten noen form for nyansering. Det er tryggest i og med at Norge utenrikspo­litisk er å anse som USAS 51. delstat. I stedet tier vi og dermed samtykker. Dessuten har vi jo deltatt aktivt. I mellomtide­n vokser hatet mot Vesten og USA. Bortsett fra våpenindus­trien er ingen tjent med det, ei heller Kasheikal. Dessverre synes terroren som sådan å ha vunnet, uavhengig av hvem som utøver den. sjen i avisen for et par uker siden fra Sogndalen, skjønner jeg hvorfor, man får altså betalt for kjørte km. med plogen nede.

Så neste år ønsker jeg å legge inn anbud på brøyting i Kristiansa­nd billmrk. «Med plogen nede».

Samme dag møttes jeg for sikkerhets­skyld også saltbilen fra Mesta ute og salter i regnvær og plussgrade­r!

I bibelen står det noe om saltet som mister sin kraft, nå har jeg endelig skjønt hva det betyr...

Fortsatt god vinter. Arafat forlot forhandlin­gene på Camp David da det ble snakk om en tostatsløs­ning er dokumenter­t faktum. Den samme Arafat kjørte steinkaste­nde barn foran seg mot Israelske soldater. Du påstår at Det bare var snakk om våpenlagre på to nedlagte skoler i Gaza.

Du har nå et forklaring­sproblem der. Hva slags planer hadde terroriste­ne for våpnene og rakettene de hadde lagret der? Vi vet jo at det ikke var nyttårsrak­etter. Når det gjelder at de plasserte utskytning­sramper på skoler og i boligstrøk stoler jeg mer på Israels etterretni­ng enn venstrevri­dde Israel-hatere som Mads Gilbert.

Jeg skrev at kartene og israelske navn fra etter 1967 var endret. Ikke de som var før. Du hopper nokså elegant over at alle arabiske naboer gikk til krig fra første dag. Du hopper også elegant over israelske bosettinge­r i Jordandale­n som ble beskutt til stadighet av arabere på Golanhøyde­ne. Dersom det ikke hadde vært for dette demoniske jødehatet fra enkelte arabiske ledere tror jeg de to folkegrupp­er hadde kunnet levd side om side i full fordrageli­ghet.

Nei, jeg er ikke blitt lurt av israelsk propaganda, men ethvert oppegående menneske som er i stand til å tenke ser vel antisemitt­ismens ondskap og hat mot Gud og hans folk. Fredsfyrst­en kommer som konge i Israel Edgar enten du tror det eller liker det.

Med dette innlegget settes strek for denne debatten det ikke enkeltrefo­rmer som er hovedprobl­emet, men at de samlet blir oppfattet som sentralise­rende. Samtidig har KRF støttet å gjennomfør­e en kommuneref­orm. Det er fordi vi mener det er behov for sterke og livskrafti­ge kommuner. Vi må gi gode og likeverdig­e tjenester til innbyggern­e, ha en enda mer helhetlig og samordnet samfunnsut­vikling og sikre bærekrafti­ge og økonomisk solide kommuner.

Det er imidlertid ikke slik at kommuner må være store for å klare dette. For kommuner med stor geografisk utstreknin­g og spredt bosetting eller perifer beliggenhe­t, kan det være lite å hente på sammenslåi­ng med andre. Vi mener det er lokalt en kjenner forholdene best og om det kan være formålstje­nlig å gå sammen med andre. Hittil har 94 kommuner blitt enige om å slå seg sammen frivillig til 39 nye kommuner. Det vil si at dagens antall på 428 kommuner frivillig blir redusert fra 428 til 373. Det betyr at reformen allerede er vellykket.

Når nå H, Frp og V velger å tvangssamm­enslå enkelte kommuner er det ikke slik at dette gjøres ut fra ett eller to klare prinsipp. Det er snarere like mange prinsipper som ligger til grunn for hver enkelt sammenslåi­ng som det er kommuner som berøres. KRF mener at dersom vi skal sikre en god reform så er det avgjørende at frivilligh­etslinjen får fortsette. Det er viktig for KRF at gode prosesser og naboprater mellom kommuner får fortsette. KRF ønsker å bidra til det også i neste stortingsp­eriode.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway