Fædrelandsvennen

Dagens bibelord, 1. Tim 6,17-21

- RUNAR FOSS SJÅSTAD

Fra dagens bibelord lyder et utdrag slik; «Forman dem som er rike i denne verden, at de ikke må være overmodige og ikke sette sitt håp til den usikre rikdommen, men til Gud, han som gir oss rikelig av alt for at vi skal nyte det. De skal gjøre godt, være rike på gode gjerninger, være gavmilde og dele med andre.»

En klok mann sa til meg, sitat; «Hvis vår Herre kommer til å prøve oss på noe, så er det på vår kjærlighet!». Veldig godt sagt.

Vi er selvsagt frelst av nåde ved tro, det er ikke vårt eget verk, men ved Guds verk gjennom Jesus Kristus er vi frelst. Ingen skal ta fra oss denne tryggheten. Samtidig har vi mennesker et ansvar her på denne jord om å ta vare på alt det skapte, inkl. oss selv og vår neste. Derfor bør den rene og ekte kjærlighet­en få være vår drivkraft i alt vi gjør og sier, ikke med noe baktanke, eller av egen vinnings skyld, men av ekte pur kjærlighet. Som for øvrig ikke har så mye med føleri å gjøre, men kjærlighet­en har i seg en sterk samvittigh­etsplikt og ansvarligh­et i sitt uttrykk.

Hadde verdens ressurser blitt rettferdig fordelt på alle de sju milliarder av mennesker på denne kloden, så hadde absolutt alle fått mer enn nok av alt, ifølge forskning. Og la oss derfor igjen minnes oss på det som står i dagens tekst; «Han som gir oss rikelig av alt for at vi skal nyte det».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway