Fædrelandsvennen

Jerv-profilen får hjelp av me

Ulrik Berglann har hele livet fått høre at han må få hodet på rett plass. Nå har trener Arne Sandstø tatt grep.

-

– Det er minst like viktig som det sportslige, sier Ulrik Berglann (24).

Han har lagt bak seg ett år som Jerv-spiller. Nå står han på en gressmatte på La Manga og forteller Fædrelands­vennen om den nye hjelpen, som skal gjøre at lynvingen får ut potensiale­t det har blitt snakket om lenge.

Ulrik Berglann forteller at han gjennom hele oppveksten, og i tidligere klubber han har vært i, har fått høre at han må jobbe med det mentale.

– DEILIG MED NOE SOM HJELPER

Nå har han i to måneder fått hjelp av en mental trener i Grimstad, etter oppfordrin­g fra Arne Sandstø.

– Jeg har alltid fått høre det. Treneren min på juniorlage­t sa at «hvis du får på plass hodet ditt, så kan du bli så god som du bare vil». Da er det deilig å ha noen som hjelper meg på den biten, sier Berglann.

Han forteller at han trengte fjorårsses­ongen på å bli ordentlig varm i Jerv-drakten. Da Berglann ikke fikk spilletid i Bodø/ Glimt, valgte nordlendin­gen å dra på et opphold i Strømmen. Turen gikk videre til Jerv foran fjorårsses­songen, hvor det ble fem mål på 29 kamper i 1. divisjon.

IDRETTSPSY­KOLOG

– Jeg pratet litt med Arne etter juleferien, og han satte meg i kontakt med en idrettspsy­kolog. Jeg var positiv til det, og gikk inn i det med et åpent sinn. Jeg har holdt på med det i snart to måneder, og føler jeg har tatt steg mentalt.

– Har du benyttet deg av lignende tilbud tidligere?

– Nei, jeg har aldri hatt noen som har hjulpet meg med den biten. Jeg føler at det hjelper veldig på å holde fokus, det å nullstille etter en situasjon og at man med en gang kommer tilbake i modus, sier 24-åringen, og sier at han lett kan la seg prege av en situasjon på banen.

Jerv-trener Arne Sandstø synes det er merkelig at en spiller som Berglann ikke har fått lignende hjelp i tidligere klubber.

– FOR DÅRLIG På DET MENTALE

– Ulrik har vært med på mye, men sier at den lengste og dypeste praten han har hatt var med meg i

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Ulrik Berglann stortrives med Jerv på treningsle­ir på La Manga. Han håper nå at hjelp fra mental trener skal skyte fart i karrieren.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Ulrik Berglann stortrives med Jerv på treningsle­ir på La Manga. Han håper nå at hjelp fra mental trener skal skyte fart i karrieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway