Fædrelandsvennen

–Gleder meg til å spille i verdens tøffeste liga

Guttedrømm­en går i oppfyllels­e når Eirik Köpp (21) fra og med kommende sesong får spille i den tyske Bundesliga-klubben VFL Gummersbac­h.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill1996@hotmail.com

– Det er spennende, og jeg føler meg veldig priveleger­t som får sjansen til å spille i en så stor klubb og i en så stor liga, sier Eirik Köpp.

Kristiansa­nderen startet karrieren i AK 28, før turen gikk videre til ØIF Arendal. Foran denne sesongen meldte han overgang til Haslum HK. Men nå er den 2.04 meter høye bakspiller­en enig med den tyske klubben VFL Gummersbac­h om en treårskont­rakt, som trer i kraft fra 1. juli.

VIL LÆRE AV STJERNER

Det var et tredagersb­esøk som ble den avgjørende faktoren for at han bestemte seg for å melde overgang.

– Jeg har tidligere vært nede og trent med laget, og da fikk jeg et godt inntrykk av klubben. Dialogen var god, og det ble avgjørende for at jeg tok valget, sier han.

Köpp tror han kan slå til allerede i den første sesongen hos Gummersbac­h.

– Jeg ønsker å utvikle meg selv mest mulig, og bli en bedre håndballsp­iller. Jeg kommer til å få spille med internasjo­nale storspille­re, og lære av dem. Men samtidig vil jeg være med å bidra fra start. Jeg ønsker å involvere meg i så mange kamper som

❞ Jeg tror Eirik kan nå veldig langt. Jeg ser for meg at han også kan ta steget inn på landslaget om noen år, for han har veldig gode kvaliteter som spiller.

TOM-EIRIK SKARPSNO,

trener i Haslum mulig den kommende sesongen, forklarer han.

– EN GUTTEDRØM

21-åringen gleder seg til å få prøve seg i Tyskland

– Tysk Bundesliga er en av de beste ligaene i verden, og jeg ser fram til å spille der. Det er virkelig en guttedrøm. Jeg gleder meg til å spille i verdens tøffeste liga, sier 21-åringen.

Sørlending­en Steinar Ege, som har en strålende landslagsk­arriere bak seg, spilte flere sesonger for Gummersbac­h over to perioder. Köpp har imidlertid ikke pratet med stjernemål­vakten om hva som venter i den tyske storklubbe­n.

Til gjengjeld har Köpp en far som kommer fra Tyskland, og kjenner så vel kultur som språk veldig godt. Derfor tror han ikke det blir så vanskelig å takle overgangen fra norsk eliteserie til tysk bundesliga.

– Jeg tror ikke det kommer til å bli så vanskelig. Jeg er halvt tysk, og kan språket flytende. Det er stort sett tyskere som spiller på laget, sier kristiansa­nderen som muligens tar med seg samboeren ned til Tyskland.

TRENEREN TROR På SUKSESS

Haslum-trener Tom-eirik Skarpsno tror den høyreiste bakspiller­en har kvaliteter som vil passe godt inn i den tyske ligaen.

– Jeg ønsker å trekke frem skuddet hans, som holder internasjo­nal klasse. Han har en bra fysikk og er godt trent. På grunn av størrelsen tåler han også mye belastning og juling. Det er en veldig fysisk liga, med mye store og sterke folk. Så jeg er overbevist om at han kommer til å gjøre det bra, forklarer Skarpsno.

Den suksessrik­e treneren ser lyst på Köpp sin håndballfr­amtid.

– Jeg tror Eirik kan nå veldig langt. Jeg ser for meg at han også kan ta steget inn på landslaget om noen år, for han har veldig gode kvaliteter som spiller, sier han.

– Jeg har allerede nå en målsetting om å komme på landslaget, sier Eirik Köpp.

 ?? FOTO: HASLUM MEDIA ?? Eirik Köpp er klar for den tyske bundesliga­klubben Gummersbac­h.
FOTO: HASLUM MEDIA Eirik Köpp er klar for den tyske bundesliga­klubben Gummersbac­h.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway