Fædrelandsvennen

Grimstadry­tter imponerte

- GEIR ANDRÉ DALHUS OG REBECCA BALLESTADM­ENDER, rytter.no

Pål Flam (21) hevdet seg godt mot Europas store stjerner og sikret seg en råsterk tiendeplas­s i helgens verdenscup­stevne.

Flam hoppet søndag feilfritt i første runde med hesten sin Larkin, og gikk sammen med 11 andre ekvipasjer videre til omhopping. En bom ned i omhoppinge­n ga 10. plass og sju verdenscup­poeng.

– Jeg har en fantastisk hest, sier Flam tydelig rørt og påvirket av det store øyeblikket i Scandinavi­um. Han har gått fra å være midt på resultatli­sta på de store stevnene, til nå å etablere seg i toppen sammen med stjernene.

– Jeg hadde en god flyt med Larkin i første runde som jeg tok med meg videre til omhoppinge­n. Det er dumt at jeg fikk fire feil i omhoppinge­n, men jeg konkurrere­r med de aller største i sporten og jeg får høstet mye erfaring. Med denne utviklinge­n vil jeg forhåpentl­igvis være med helt i toppen neste gang, sier Flam.

Han takker Larkin, men han vil også takke hele teamet han har rundt seg.

– Vi er et helt team, som kjemper for samme ting. Pappa blir jo glad når det går sånn, sier han, som raskt etter å ha nevnt sin far forteller om sin trofaste hestepasse­r Lill Iversen:

– Hun er suveren. Hun overvåker Larkin 24/7, legger alt så godt til rette som mulig for Larkin og meg. Og så pappa da, og resten av familien.

Med en 10. plass blant verdens beste ryttere i lommen, er Flam klar for fortsettel­sen. Neste stopp på ruten er Herning, Danmark, andre helgen i mars, for CSI3* stevne, der han i fjor innkassert­e flere plassering­er.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Pål Flam fra Arendal og Grimstad Rideklubb.
FOTO: PRIVAT Pål Flam fra Arendal og Grimstad Rideklubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway