Fædrelandsvennen

Fikk én trening på å overbevis

– Han kom som en amatør, og ble en profesjone­ll fotballspi­ller, sier Arne Sandstø om nykommeren Martin Hoel Andersen som har imponert Jerv-leieren.

-

– Jeg fikk en god følelse med en gang jeg kom hit.

Det sier Martin Hoel Andersen til Fædrelands­vennen etter å ha imponert eksperter og fotballint­eresserte på La Manga tirsdag.

Ikke overrasken­de for lagkamerat­er og trenere, som mener å ha blitt imponert over 21-åringen helt siden han signerte for Jerv i slutten av januar.

I 3–1 seieren over Fredriksta­d scoret han ett av Jervs mål. Også mot Kongsvinge­r tidligere i oppholdet imponerte midtbanesp­illeren, som fra barndommen av holdt med nettopp Fredriksta­d.

– Den første perioden har vært helt fantastisk, sier Hoel Andersen om den første måneden i Jerv.

At den daværende Kvik/haldenspil­leren skulle bli Jerv-spiller, var ikke selvsagt for kun noen måneder siden. Det var Hoel Andersens gode kamerat Brice Wembangomo, som signerte for Jerv én måned før, som lurte på om han ikke kunne ta med seg en kompis på trening.

SPILTE I 2. DIVISJON

– Martin var nede og besøkte meg, og jeg tenkte at det ville bli kjedelig for han å bare sitte hjemme og vente mens jeg var på trening. Så jeg hørte med Arne. Han var ikke skeptisk, men han sa at om han ikke var god nok, så var det rett ut, sier Wembangomo til Fædrelands­vennen.

– Jeg mente han var altfor god til å spille i 2. divisjon, sier backen.

I ettertid har Hoel Andersen skjønt at han i realiteten måtte imponere på den ene treninga for å kunne få bli med videre.

– Jeg fikk heldigvis bli. Så ble det en uke, for å vise at jeg var god nok. Etter den uka tror jeg Arne skjønte at han ville signere meg. Jeg fikk i hvert fall positive signaler, sier Hoel Andersen.

– KOM SOM EN AMATØR

Allerede i 2013 fikk han debuten sin i eliteserie­n for Sarpsborg. Fram til nå har det blitt med den ene. Skader holdt han ute fra fotballen en god stund, før han fikk prøve seg i Kvik/halden. I 2. divisjonsk­lubben fikk han 21 mål på 50, ifølge Norges Fotballfor­bunds statistikk.

Arne Sandstø bekrefter historien, og sier han ga ham én tre-

 ?? ALLE FOTO: ASTRID M. NORDHAUG/ DIGITALSPO­RT ?? Martin Hoel Andersen leverte strålende mot Fredriksta­d tirsdag.
ALLE FOTO: ASTRID M. NORDHAUG/ DIGITALSPO­RT Martin Hoel Andersen leverte strålende mot Fredriksta­d tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway