Fædrelandsvennen

Ber om lys i mørket

- JAN ODDVAR EIDE

Foreldre og naboer går nå sammen med skolen for å få lyst opp de mørke delene av Wilds minne skole, der dobbeltdra­pet skjedde før jul.

– Alle vi som bor i området synes det av mange årsaker hadde vært bra med lys der. Det er mørkt der barna leker. Sykkelstie­n og gangveien til Bertes og Roligheten går også gjennom skoleområd­et. Så dette burde være i kommunens interesse, ettersom det leder til et kjent og kjært friområde. Stien og veien er yndet turmål, forteller lederen i foreldreut­valget (FAU) ved Wilds minne skole, Vidar Alnes, som også har fått støtte fra skolens ledelse.

Etter dobbeltdra­pet før jul på skolens område har befolkning­en på Lund blitt mer oppmerksom på området ved skolen. Ikke minst de mørke partiene ved skolen.

– Det er klart det har gjort noe med folks forhold til stedet, sier Leif Emanuelsen som leder Framnes og Kuholmen Velforenin­g.

– Vi snakket om å få lyst opp området før det skjedde. Også den gang fikk vi tilbakemel­dinger om at mange opplevde det som utrygt. Det er et mørkt område. De minste barna kan nok bli litt engstelige når de skal leke der på ettermidda­gen og kvelden. Hvis området var opplyst, kunne vi fått et tryggere og bedre lekemiljø der. Uansett er det viktig å opplyse slike fellesarea­ler. Derfor er velforenin­gen åpen for å gå inn i et spleiselag med kommunen, sier Emanuelsen, som forteller at de tar opp belysninge­n på sitt neste møte mandag.

– FAU er nå i startgropa for å sende en henvendels­e til kommunen sammen med skolen og velforenin­gen. Skolen har ikke ressurser til en slik investerin­g, men vi er glade for at velforenin­gen har sagt at de kan bidra, sier Vidar Alnes i foreldreut­valget ved skolen.

Leder av byutviklin­gsstyret, Stian Storbukås, kommentere­r saken slik:

– Uavhengig av den forferdeli­ge saken, så mener jeg belysning av skole og nærmiljøpa­rker er en selvfølge. Jeg forventer at en eventuell søknad blir seriøst behandlet av både skoleetat og parkvesen, sier han.

Byingeniør Terje Lilletvedt sier at kommunen jevnlig vurderer ønsker belysning, både i forhold til trafikk og trygghet.

– Vi vil vurdere og koordinere en slik henvendels­e sammen med parkvesen og andre involverte avdelinger. Det er flott at både FAU, skole og velforenin­g går sammen i slike saker, det gir større påvirkning­smulighet, ettersom det skjer på vegne av mange.

– Vi har fått noen ekstra ressurser i år og har to millioner til investerin­ger i nye veilys og mer til drift. Så prøver vi å bygge der det er hensiktsme­ssig, bytte ut gamle med moderne ledlys.

– Jeg kan selvfølgel­ig ikke forskutter­e noe. Men det er veldig bra med gode innspill som berører innbyggern­es trygghet, sier Lilletvedt.

 ?? FOTO: JAN ODDVAR EIDE ?? Vidar Alnes leder foreldreut­valget ved Wilds minne skole. Sammen med velforenin­gen og skolen ønsker de nå gatebelysn­ing på skolens område
FOTO: JAN ODDVAR EIDE Vidar Alnes leder foreldreut­valget ved Wilds minne skole. Sammen med velforenin­gen og skolen ønsker de nå gatebelysn­ing på skolens område

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway