Fædrelandsvennen

Søgne og Songdalen dropper samlinger om sammenslåi­ng

- KJETIL REITE

Samtlige norske kommuner som skal slås sammen, ble invitert til opplæring. Men det vil ikke Søgne og Songdalen delta på.

Dermed er det kun Kristiansa­nd som deltar på samlingene som skal forberede dem til forhandlin­ger om en ny storkommun­e.

– Jeg synes det er beklagelig at Søgne og Songdalen ikke sender noen representa­nter til samlingene der man vil få et bedre kunnskapsg­runnlag for hva dette vil innebære. Vi ønsker ikke at Kristiansa­nd skal kjøre løpet, men det kan bli resultatet hvis vi møter bedre forberedt enn det de gjør, sier Harald Furre (H), ordfører i Kristiansa­nd.

På samlingen i Oslo tirsdag, var det kun Kristiansa­nd som deltok med rådmann Tor Sommerseth og politisk rådgiver Aase Marthe Horrigmo. Også på neste samling blir kun Kristiansa­nd represente­rt.

Det er den opphetede striden rundt sammenslåi­ngen til nye Kristiansa­nd som er bakgrunnen for at Søgne og Songdalen ikke vil delta. Begge steder vil et flertall av lokalpolit­ikerne at man venter med å foreta seg noe fram til Stortinget fatter sitt formelle vedtak i juni.

– Mitt ønske hadde nok vært at vi startet opp nå, men jeg respektere­r fullt ut det flertallet mener, sier Johnny Greibeslan­d (Sp), ordfører i Songdalen.

I Søgne er situasjone­n den samme. Hverken ordfører eller administra­sjon vil bli represente­rt på samlingene som Kommunal- og regionalde­partemente­t arranger sammen med KS og en rekke fagforenin­ger.

– Det ville være imot intensjone­n i kommunesty­revedtaket, slik jeg tolker det, sier

❞ Det er beklagelig at Søgne og Songdalen ikke sender noen representa­nter til samlingene der man vil få et bedre kunnskapsg­runnlag for hva dette vil innebære. HARALD FURRE (H),

Kristiansa­nd ordfører i Astrid Hilde (Ap), ordfører i Søgne.

En gjennomgan­g av deltakerli­sten viser at flere kommuner som blir slått sammen med tvang deltok på tirsdagens samling. Blant de som ikke deltok er også Lindesnes i tillegg til noen kommuner på Vestlandet.

Astrid Hilde mener Harald Furre ikke trenger å bekymre seg for deres posisjon før forhandlin­gene starter etter Stortinget­s vedtak i juni.

– Jeg tror ikke han skal undervurde­re vår evne til å sette oss godt inn i et saksfelt. Det kan du hilse til Harald Furre og si, sier Hilde.

Og legger til:

– Vi skal komme sterkt tilbake når dette kommer i gang og stå på for Søgnes interesser.

Harald Furre sier på sin side at man heller ikke må undervurde­re jobben som venter når kommunene skal slås sammen.

– Dette er en enorm jobb, og det gjelder å komme raskt i gang. Bare ta en ting som ansettelse­r der vi må signere nye kontrakter med alle ansatte. På et område som innkjøpsav­taler må de reforhandl­es.

Samlingene har hatt tema som innkjøpsor­dning, eierskap og visjonene for en ny kommune.

 ?? ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Da det i februar ble klart at Stortinget slår sammen Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen med tvang, samlet Fædrelands­vennen ordførerne til dette bildet. Senere har det ikke blitt noen samtaler om strorkommu­ne, siden Søgne og Songdalen vil vente. Fra...
ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Da det i februar ble klart at Stortinget slår sammen Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen med tvang, samlet Fædrelands­vennen ordførerne til dette bildet. Senere har det ikke blitt noen samtaler om strorkommu­ne, siden Søgne og Songdalen vil vente. Fra...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway