Fædrelandsvennen

Hevder naboen kaster hundelort

- VEGARD DAMSGAARD

Det pågår angivelig skittkasti­ng mellom to mindre gode naboer i Vågsbygd.

«Det kan da ikke være slik at huseiere kan drive og kaste avføring inn på eiendommen til sine naboer.» skriver en fortvilet Vågsbygd-beboer i brev til Kristiansa­nd kommune.

Den godt voksne mannen og hans ditto nabo kommer ikke spesielt godt overens, om vi skal stole på beskrivels­en av naboskapet.

Og slik skal det ha vært i en årrekke.

– KASTER AVFØRING

Mannens gårdsplass grenser mot naboens, som har laget hundegård på andre siden av plankegjer­det.

Dermed er det nærliggend­e å mistenke denne for at store mengder avføring, type hund, har havnet på grusen hos dem.

«Nabo (...) driver og kaster av- føring fra sin hundegård på sin side av gjerde/levegg og inn på vår gårdsplass. (...) Annen gjerningsp­erson utelukkes da vedkommend­e ville blitt fanget opp av våre overvåknin­gskamera. (...) Det er ingen andre dyr på vår eiendom som kan produsere slike mengder avføring.» heter det i klagen.

Mannen ber kommunen komme og «besiktige situasjone­n før vi fjerner griseriet».

Han mener det må finnes vedtekter som regulerer spredning av smittefarl­ig avfall i boligområd­er, og tilføyer at «dette er uholdbart, da vi har små barnebarn som må tråkke rundt i dette når de er ute og leker».

Ifølge klagen har beboeren varslet kommunen tidligere, uten respons. Også politiet skal ha vegret seg for å gripe inn.

«Dette har skjedd utallige ganger tidligere over mange år» hevder han.

Fædrelands­vennen har vært i kontakt med Vågsbygd-mannen, som ikke ønsker å uttale seg om saken.

Naboen på sin side avviser overfor Fædrelands­vennen, i en kort kommentar, at han har lempet hundelort over gjerdet. Påstand står mot påstand.

– EN UNDERLIG SAK

Kommuneove­rlege

– Hvis man ikke absolutt skal til og spise møkka, er det ikke så smittefarl­ig at vi bekymrer oss for det, svarer kommuneove­rlegen, og tilføyer:

– Det er en underlig sak. Han mener det er grannelove­n som må gjøres gjeldende, ikke kommunale vedtekter, og da er det politi eller helst konfliktrå­det som er rette organ.

– Sånne klager med litt forskjelli­g innhold, som bunner i nabokonfli­kt, ser vi mange ganger i året. Når det kommer til dyrehold har jeg i mine tre år som kommuneove­rlege vært borti to hundesaker og to hestesaker tidligere, opplyser han.

– Og ditt råd til de stridende parter i Vågsbygd?

– De må prøve å bli enige før grannelove­n må komme til anvendelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway