Fædrelandsvennen

Bussen forsinkes!?

-

Nå renner begeret over! Fordi bussen risikerer å måtte vente et par minutter 2 x per dag (fvn 17.3.17) – skal vi som ferdes på vei 405 kunne plages videre?

●● I fjor kjørte over 4000 av disse landeveien­s «mastodonte­r» strekninge­n Vatnestrøm/kristiansa­nd. Nå har de nye kinesiske eiere av VOSS vann planer om å øke produksjon­en med 100 %, hvor skal denne miljøbombe­n ende?

Bare det at det i årevis har foregått en forurensen­de farlig laste- biltrafikk på denne smale veien – ved siden av et eksisteren­de jernbanesp­or er en skandale. Er det politikern­es manglende kunnskap eller vilje?

Selve veien blir dårligere fra år til år, sør fra Vatnestrøm er det en berg og dal bane, krydret med smale broer uten møtemuligh­et. Et under at vi hittil ikke har hatt alvorlige ulykker. En ytterst nødvendig oppgraderi­ng ( i det minste asfalterin­g) kan jo ikke starte før det er klart at disse lastebiler forsvinner. Sist jeg kjørte fra Vennesla til Vatnestrøm møtte jeg 3 stykker. Ikke nok med det – våre biler lider og påfører oss unødige kostnader med reparasjon av støtdemper­e, stabilisat­or oppheng, styrekuler og annet.

Nei – de som ymter frempå at bussen kan påføres en ventetid på noen minutter bør skamme seg over at de i det hele tatt kan fremme en slik tanke. Hele denne saken er en miljøbombe som bør elimineres, snarest. MAARTEN MAGER Engesland

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway