Fædrelandsvennen

Vil ikke avskrive Kvinesheia vindpark

- UNNI FARESTVEIT Direktør Samfunnsko­ntakt Agder Energi

I et åpent brev til Agder Energi og Statkraft, eierne av SAE Vind, ber Naturvernf­orbundet i Vest-agder om at vi avskriver konsesjone­n til Kvinesheia vindpark som tap.

●● Prosjektet Kvinesheia vindpark er utviklet av SAE Vind gjennom en grundig og omfattende prosess. Den planlagte vindparken har svært gode vindforhol­d og er blant de mest lønnsomme vindkraftp­rosjektene i landet. Prosjektet har gyldig konsesjon og vi ser derfor ingen grunn til å trekke prosjektet.

I Naturvernf­orbundets brev presentere­s noen tall som trenger korrigerin­g. SAE Vind har tallfestet tilskudd til Kvinesdal kommune på til sammen 5,4 millioner kroner for tiltak knyttet til utbygginge­n. Av dette beløpet utgjør 5 millioner tilskudd til trafikksik­ringstilta­k avskolevei i kommunesen­teret Liknes, siden et stort antall spesialtra­nsporter vil passere kommunesen­teret. Resten er knyttet til skilting av turveier, tilrettele­gging for lokalt næringsliv og dekning av saksbehand­lingskostn­ader.

I tillegg vil en utbygging av vindparken kreve bygging av ny kai på Kleven for mottak av vindmøller, samt omfattende opprusting av en kommunal vei hvor transporte­n inn til vindparken vil gå. Dette er nødvendige tiltak for at det skal være mulig å bygge vindparken.

SAE Vind gjør løpende vurderinge­r av prosjekt Kvinesheia vindpark og vil måtte komme tilbake til spørsmål vedrørende utbygging.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway