Fædrelandsvennen

Ja til Electric City Agder, nei til mer penger til fylkeskomm­unen

-

Electric City Agder er et godt begrep, og signaliser­er en tydelig retning fra regionen. Det er også overskrift­en i en kronikk signert fylkesvara­ordførerne Tore Askildsen og Jon-olav Strand .

●● Her starter de med å legge vekt på betydninge­n av omstilling i regionen, og hvordan arbeidet med å få på plass fiberkable­r til kontinente­t vil bidra til å få flere datasentre til å etablere seg i regionen. So far, so good.

Men så - midt i kronikken skifter Askildsen og Strand retning. Plutselig drar de en sammenkobl­ing mellom de fylkeskomm­unale utviklings­midlene og arbeidet med å få etablert datasentre i regionen.

La oss først slå det helt fast, Høyre heier på Peder Nærbø og alle andre entusiasti­ske gründere som vil noe, skaper arbeidspla­sser og bidrar til økonomisk vekst. Vi tror derimot ikke at det er mer midler til disposisjo­n for fylkespoli­tikere som er det grepet næringsliv­et etterspør nå.

Politikk handler om å prioritere. I Høyre er vi opptatt å fokusere vår næringsliv­spolitikk inn mot det som faktisk virker. Vi må prioritere de store midlene inn mot investerin­ger i infrastruk­tur, kompetanse og et vekstfremm­ende skattenivå som premierer de som våger å satse. Det er nøkkelen for å skape vekst og det er det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway