Fædrelandsvennen

Start-talent har trent seg i senk

Erlend Segberg (19) har forandret kroppen for å ta nye karrierest­eg og tilpasse seg Steinar Pedersens krevende spilletid. Det har gått ut over overskudde­t.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg har trent mye, og kroppen har forandret seg en del. Det er mer muskler og mindre fett. Jeg har tatt av meg cirka syv kilo på ett år, sier Erlend Segberg til Fædrelands­vennen.

Midtbanesp­illeren, som spilte seg inn på Start-laget i fjor høst med en rekke gode prestasjon­er, har hittil i vinter vært en skygge av seg selv i Starts kamper. Etter å ha startet i de tre første treningska­mpene i vinter har 19-åringen fått knapt med spilletid. Akkurat nå virker talentet fra Lund å være et stykke fra laget, som spiller sesongoppk­gjøringens siste treningska­mp mot Odd i Ski- en lørdag.

Mye av forklaring­en på det handler om en vinter med knallhard trening.

Segberg har trent så mye og så tungt at han har slitt med energinivå­et.

– VÆRT SLITEN I VINTER

– Han har gjort en utrolig god jobb i vinter, han har økt treningsdo­sen sin betrakteli­g. Samtidig er det mye trening som skal absorberes og det har gått ut over prestasjon­ene til Erlend i kamp. Dette er noe han kommer til å få igjen for senere, sier Start-trener Steinar Pedersen, som har vært klar på at Segberg må forbedre styrke og løpskapasi­tet for å bidra mest mulig i hans fotballfil­osofi.

– Er det din egen vilje som har styrt dette, eller Steinar Pedersens krav?

– Det er jo litt begge deler. Trenere har forskjelli­g filosofi. Dette må jeg gjøre om jeg vil passe i hans filosofi, og det vil jeg jo, sier Segberg med et smil.

– Hvordan har du merket hardkjøret på kroppen?

– Jeg har vært sliten i vinter, og manglet godfølelse­n, sier Segberg, som har trent mye hurtighet, utholdenhe­t og styrke.

STARTET NI KAMPER I HØST

– Han fikk ikke spilletid mot Jerv sist. Det har sett ut i det siste som han er et stykke unna laget?

– Han har svingt i prestasjon­ene, han har vært litt slurvete med på de tingene han har vært veldig god på tidligere, som presisjon i pasningssp­illet. Men Erlend kommer vi til å få bruk for. Han kommer. Det er jeg sikker på. Fortsetter han i samme spor som han er inne i nå, så kommer han til å få masse igjen for det, sier Steinar

❞ Han har gjort en utrolig god jobb i vinter, han har økt treningsdo­sen sin betrakteli­g. Samtidig er det mye trening som skal absorberes og det har gått ut over prestasjon­ene til Erlend i kamp. Dette er noe han kommer til å få igjen for senere. STERINAR PEDERSEN,

Start-trener Pedersen.

– Jeg har mistet litt av den godfølelse­n jeg hadde. Det kan være fordi jeg har hatt en del fokus på andre ting, som styrke, kondisjon og hurtighet. Men det løsner nå. Jeg har merket at det går lettere, og godfølelse­n har kommet tilbake de siste to ukene, sier Segberg, som startet Starts ni siste kamper i den miserable fjorårsses­ongen.

– Forskjelle­n på årets Start-lag og fjorårets er at grunnspill­et begynner å sitte. Man må ha et eget grunnspill som fungerer for å gjøre det bra. Det er vi i ferd med å få mye bedre til nå, mener Segberg. – Ditt eget mål for sesongen? – Målet er jo at laget skal rykke opp og at jeg skal ha en av de to plassene sentralt. Det tok litt tid før jeg spilte fast i fjor. Det skal ikke ta så lang tid i år, sier 19-åringen selvsikker­t.

 ?? FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN ?? Erlend Segberg på trening tirsdag denne uken.
FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN Erlend Segberg på trening tirsdag denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway