Fædrelandsvennen

Danseglede i Møvighalle­n

- NINA MARIE GYBERG, Kristiansa­nd Danseklubb

Utøvere fra Kristiansa­nd Danseklubb utmerket seg i 2. runde i Vestlands-serien.

Det var Kristiansa­nd Danseklubb som var helgens arrangør, for sportsdans og freestyle. Mange dansere i klubben gledet seg over å kunne stille på konkurrans­e i sin egen by. De hadde invitert både venner og familie til å heie, så stemningen var på topp. Det kom også flere dyktige dansere fra Stavanger og Bergen.

Freestyled­anserne startet dagen og konkurrans­en med dansere 7 år-16 år i nivåene rekrutt, litt øvet, mester og champ. Det var flere nye rekruttdan­sere under 11 år som stilte for første gang på konkurrans­en. De var spente, men danset kjempefint og det var bare fornøyde jenter som alle fikk pokal. Flere av jentene lurte også på når de kunne danse konkurrans­e igjen, for de synes det var kjempegøy.

Linnea Mushom fra KDK imponerte med 1. plass i både sin- gel og slow, rekrutt under 12 år. Hun rykker nå opp til litt øvet nivå i freestyle. Marie Kysi Keim fikk også en velfortjen­t 1. plass i singel og 3. plass i slow, i klassen 12-14 år rekrutt. Thea Andås fikk to flotte 2.plasser singel og slow rekrutt. Benedicte Svaba 3. plass i singel rekrutt.

Deretter overtok sportsdans­erne parketten med runder i både standard og latin og åpen klasse, fra fem år helt opp til voksen klasse. Åpen klasse er for alle over 11 år, men tradisjone­lt rekrutt og konkurrans­e dansere men ikke fra eliteklass­en. De har kun lov å danse basic trinn (velger blant 30 grunntrinn) og det er tekniske ferdighete­r de skal dømmes på, ikke «totalpakke­n».

Det var mange som lot seg både imponere og sjarmere av konkurrans­ens yngste dansepar Oscar og Emilie på fem år, da de danset vals, quickstep, samba og cha cha.

ULes hele innlegget på lokalsport­en.fvn.no

 ?? FOTO: VETLE KLEVELAND ?? Kristiansa­nd Danseklubb i Vestlandss­erien i Møvighalle­n sist helg. F. v.: Cristian Enger Selås, Marie With Kristensen, Dina Høyem Olsen, Espen Jensen, Linus Kristianse­n, Christina Michelle Colla, Knut Harald Au, Matilde Barikmo Au, Henriethe Granrud,...
FOTO: VETLE KLEVELAND Kristiansa­nd Danseklubb i Vestlandss­erien i Møvighalle­n sist helg. F. v.: Cristian Enger Selås, Marie With Kristensen, Dina Høyem Olsen, Espen Jensen, Linus Kristianse­n, Christina Michelle Colla, Knut Harald Au, Matilde Barikmo Au, Henriethe Granrud,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway