Fædrelandsvennen

Heiser på plass etasjene i p

I slutten av juni skal de første bilistene kunne parkere under Torvet. Nå jobbes det på høygir for å bli ferdig.

-

Under bakken på Øvre Torv blir det nå lagt rundt 20 meter gulv hver dag. Det trengs såpass framdrift for å nå målet om å få parkerings­huset ferdig en gang mellom 21. og 30. juni.

– Vi mener vi skal klare det, men det er mye jobbing, konstatere­r Bjørn Rydningen, anleggsled­er i Veidekke.

Selve utgravinge­n av Torvet startet i oktober i fjor og er nå avsluttet. Arbeidet med å bygge to etasjer er i gang. Gjennom en åpning i bakken heiser anleggsarb­eidere fra firmaet Block Berge ned betongelem­ent på 8,3 tonn.

De blir løftet på plass av trucker.

TIL PÅSKE

Parkerings­huset under Torvet er eid av selskapet Torvparker­ing som igjen er eid av en rekke gårdeiere i Kvadrature­n. Etter at tillatelse­n til utbygging ble gitt, har åpningen blitt utsatt en rekke ganger.

Men nå mener utbyggerne at tidsplanen skal holde.

– Vi regner med at vi skal være ferdige med å lage to etasjer under Nedre Torv til påske. Etter det begynner vi på Øvre Torv, sier Bjørn Rydningen.

Frode Gjesdal i Block Berge regner med at de klarer opptil 20 elementer om dagen, noe som betyr 25 meter gulv.

22 KRONER

Parkerings­huset under Torvet skal konkurrere med en rekke andre parkerings­hus i sentrum. Ifølge daglig leder i Torvparker­ing, Jon Bjørgum, vil prisene ligge på anleggsled­er i Veidekke

samme nivå som de andre parkerings­husene.

– Vi har ikke satt noen prisliste, men vi oppfatter at den gjengse prisen er på 20-22 kroner for første time. Vi skal være i den stør- relsesorde­n, men vi sier ikke noe nøyaktig nå.

– Så folk må belage seg på 22 kroner for første time?

– Det er det vi oppfatter at markedet ligger på. Hensikten er at vi skal få folk til å parkere, men vi skal ikke ha så lave priser at folk bare blir stående. Vi kunne ha tilbudt gratis parkering med den konsekvens­en at de første som kom på morgenen bare ville blitt stående ut dagen, sier Bjørgum.

❞ Vi regner med at vi skal være ferdige med å lage to etasjer under Nedre Torv til påske. Etter det begynner vi på Øvre Torv.

BJØRN RYDNINGEN,

TILBAKEFØR­ES

Torvet har vært byggeplass siden september 2015. Men om noen uker kan deler av det igjen bli åpnet. På Øvre Torv har Vågen & Hansen Utemiljø lagt tilbake mesteparte­n av de gamle kålra-

 ?? ALLE FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Firmaet Block Berge fra Klepp har jobben med å legge på plass betongelem­entene som veier 8,3 tonn hver. De blir brukt til å lage to etasjer i parkerings­huset under Torvet.
ALLE FOTO: REIDAR KOLLSTAD Firmaet Block Berge fra Klepp har jobben med å legge på plass betongelem­entene som veier 8,3 tonn hver. De blir brukt til å lage to etasjer i parkerings­huset under Torvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway