Fædrelandsvennen

Parkerings­huset

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

bisteinene.

– I samarbeid med kommunene ønsker vi å åpne Torvet suksessivt etter hvert som vi blir ferdige. Etter påske må vi se om vi kan finne arealer som vi kan begynne å bruke, sier Jon Bjørgum.

På Nedre Torv blir det lagt drensasfal­t i neste uke. Etter det kan arbeidet med å legge nytt dekke starte også her.

Det er 9000 kvadrateme­ter med stein på Torvet. 4000 kvadratmet­er av dette er brostein, mens det er er 4000 kvadratmet­er med heller. Resten er de gamle kuppelstei­nene som også blir kalt kålrabiste­iner.

FAKTA Parkerings­anlegget under Torvet

● De 400-450 parkerings­plassene i to etasjer under Torvet skal tas i bruk innen 1. juli. Prisen er 210 millioner kroner.

● Bystyret vedtok den endelige planen høsten 2013 (34-18), samt at «ved etablering av parkering under Torvet lages en plan for reduksjon av gateparker­ing i sentrale deler av Kvadrature­n».

● Kommunalut­valget vedtok i juni 2015 å inngå en 50 års festeavtal­e med Torvparker­ing AS for en årlig sum på én krone. Etter 50 år kan parkerings­huset tilfalle kommunen, som i så fall må betale 33 millioner kroner, tilsvarend­e en restverdi på 15 prosent. Etter 60 år vil anlegget havne i kommunens eie uten vederlag.

● Politikern­e har vedtatt at kommunen bekoster adkomst til biblioteke­t og Rådhuskvar­talet, til sammen 16,8 millioner kroner.

● Torvparker­ing AS har reist 30 millioner kroner i egenkapita­l og består av Christians­holm Eiendom AS, Ivar Mjåland Eiendom AS, Mosvold & Co, Gunerius Invest AS, H2B Eiendom AS, Gustav Pedersen AS, Sparebanke­n Sør, Mamyr Eiendom AS, Oksøy Eiendom AS, Veidekke Entreprenø­r AS, Rasmus Tallaksen og Asbjørnsen Holding AS.

 ??  ??
 ??  ?? Bjørn Rydningen (t.v.) er anleggsled­er for arbeidene under bakken. Her er sammen med Glenn Dahlen.
Bjørn Rydningen (t.v.) er anleggsled­er for arbeidene under bakken. Her er sammen med Glenn Dahlen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway